info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muharrem İnce’den Cumhuriyet Başsavcısına Sert Eleştiriler

CHP Grup Başkan vekili Muharrem İnce, ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet iddialarına sessiz kalan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını sert sözlerle eleştirdi.

 “Sen Cumhuriyetin Başsavcısı mısın, bostan korkuluğu musun?” diyen İnce, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.
 
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Grup Başkan vekili Muharrem İnce ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Tekirdağ’da yapılan açılış ve mitinglerde vatandaşlarla bir araya geldi. CHP’li İnce yapılan mitinglerde özetle şunları söyledi:   
 
3Y BİTMEDİ, 2 DAHA EKLENDİ 
 
2002’de AKP gelmeden önce Türkiye’nin 3 Y sorunu vardı. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar vardı. 12 yılın sonunda bunlar aynen duruyor, bu 3Y’nin yanına 2 Y daha eklendi. Yalan ve yüzsüzlük eklendi. Camide içki içiliyor dediler. İmam, ‘Ben Müslüman adamım görmedim öyle bir şey’ dedi, imamı sürdüler. İmamı 8 saat Terörle Mücadelede sorguladılar. ‘Kabataş’ta bir kadına saldırdılar’ dedi. Görüntüler ortaya çıktı böyle bir şey olmamış. ‘Türkiye’de hırsızlık yolsuzluk var çalmışsınız bu milletin parasını’ diyoruz. O ‘Kur’an’ diyor, ‘ayet’ diyor, ‘başörtüsü’ diyor. Müslümanlığı da ayetleri de senden öğrenecek değiliz. Sen çaldın mı çalmadın mı buna yanıt ver. Buna yanıt yok.
 
BABASININ ÖMRÜNÜ YEDİ
 
Oğluna sıfırla diyor. Sıfırlamayı çocuğa 7 dakikada ancak anlatabiliyor. Bakanın oğlu 2 dakikada anlıyor, onun oğlu 7 dakikada anlıyor. Babasının ömrünü yedi o sabah. 7 dakikada anlatamadı. Sıfırladın mı diyor,  sıfırlayamadım artanla villa aldım diyor. Çocukken bakkala giderdim, ekmek gaz yağı alırdım artanla da annem sakız al kendine derdi. Biz sakız alıyoruz o villa alıyor.
 
KAMYONLA SOYMUŞLAR MEMLEKETİ
 
Montaj diyor. Yapmadım demiyor. Bu konuşmalar bana ait değil diyemiyor. Bu kadar uğraşın sonunda evde kalan 30 milyar avro. Yani 90 trilyon. Bu 90 trilyonu 200 tL’lik banknotlar yapsan, onları da 100’lük desteye koysan 4 bin 500 deste yapar. 100 TL’liklerden deste yapsan, 9 bin deste yapar. Destesi 100 gram gelse 900 kilo yapar.  
 
EYY SUCUK GENEL MÜDÜRÜ
 
Genel Başkanımıza ‘Ana muhalefet Genel Müdürü’ diyor. Bizi genel başkanımız SSK genel müdürlüğü yaptı. Bu guru duyulacak bir şey. Bu Recep Tayyip Erdoğan da sucuk fabrikasında muhasebeciydi. Müdür falan olamadı. Sucuk fabrikası iflas etti. Ona şimdi sesleniyorum: Ey sucuk müdürü! Memleketi ne hale getirdin?   
 
EL-KAİDECİ OLDULAR, ŞİMDİ EL-VEDACI OLACAKLAR
 
Bir gün çevreciyim diyor, öbür gün ağaçları kesiyor. Bir gün muhafazakarım diyor, öbür gün papaz elbisesi giyiyor. İstanbul’da Adnan Şensesçi oluyor, Diyarbakır’da Şivan Perverci oluyor. Barzani’nin yanına gidiyor eş başkan oluyor, Trakya’ya geliyor şehit babası oluyor. El-Kaideci oluyor, El-Nusracı oluyor… Artık biz onları El-Vedacı yapacağız. Her şeyi oluyorlar 2 şey olamıyorlar, bir Atatürkçü olamıyorlar, bir adam olamıyorlar. Recep Erdoğan’ın itibarı sıfır. Yabancı basın bu yoluzlukları ve hırsızlıkları biliyor. Dünya yatak odalarında çıkan kasaları biliyor. Türkiye dışarı gitse borç istese alamaz, kimse itibar etmez.
 
YARGITAY BAŞSAVCISI MISIN BOSTAN KORKULUĞU MUSUN?
 
Bunları eleştiriyorum ama haksızlık da yapmayım, bunlar Müslüman adam. Yatak odasında para sayma makinası çıktı. Müslüman adam haram paraya el sürmez, makinayla sayıyor. Böyle Müslüman. Telefonu açıyor Selamünaleyküm, kapatıyor Selamünaleyküm. Arada, Doları Euroyu götürüyor. Hepimiz, CHP’lisi, MHP’lisi, DSP’lisi, Saadet Partilisi, Demokrat Partisi … hep beraber olmalıyız. Bu para devletin parası değil, sizin paranız. Trakya’daki çiftçinin, emeklinin, işsizin parası. Bu soygun ortamında o Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısına söylüyorum. Sen bostan korkuluğu musun Cumhuriyetin Başsavcısı mısın? Görmüyor musun? Bu kadar artık her şey açığa çıkmış… Bu ülkenin Cumhuriyet Başsavcısını istifaya davet ediyorum. İstifa etmelidir.”Dedi.