info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muhtarlar Seçmen Kağıtlarını Dağıtıyor

Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu, 10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turu öncesinde ‘Seçmen bilgi kağıtlarını’ muhtarlara 22 Temmuz’dan itibaren göndermişti.

Muhtarlar, şu günlerde harıl harıl vatandaşların seçmen bilgi kağıtlarını dağıtıyor.
 
Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanabilmek için gerekli olan ‘Seçmen Bilgi Kağıdı’ mahalle muhtarları tarafından dağıtılmaya başlandı. Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu 22 Temmuz 2014 tarihinde seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımını muhtarlıklara yapmaya başlamıştı. 
 
4 AĞUSTOS SON GÜNÜ
 
İlçe Seçim Kurulu’nun Bayram öncesi Salı günü muhtarlıklara dağıtmaya başladığı Seçmen Bilgi Kağıtları’nda son gün 4 Ağustos 2015 tarihi olarak belirlendi. 4 Ağustos’a kadar seçmen bilgi kağıtları mahalle muhtarlıklarında alınabilecek. Gazi Mustafa Kemal Paşa Muhtarı Recep Şahin, vatandaşların yoğun talebi karşısında seçmen bilgi kağıtlarını tek tek dağıtıyor. Mahallesinde 12 bin seçmen bulunduğunu belirten Recep Şahin, bir de çağrıda bulundu.
 
BİR AN ÖNCE GELİP ALSINLAR
 
Mahalle sakinlerine seslenen Gazi Mustafa Kemal Paşa Muhtarı Recep Şahin, 12 bin seçmenin doğru ve sağlıklı bir şekilde seçmen bilgi kağıtlarını alabilmeleri için erkenden müracaat etmeleri gerektiğinin altını çizdi. Şahin, “Önümüzde çok uzun bir süremiz yok. 10 Ağustos tarihinde seçim var. 4 Ağustos ise seçmen bilgi kağıtlarında son gün. Bu nedenle bir an önce vatandaşlarımız gelip seçmen kağıtlarını alsın. Cumartesi veya Pazar tatilimiz yok. 4 Ağustos’a kadar her gün muhtarlığımızın kapısı açık. Normalde mesaimiz akşam 17.00’da bitiyor ancak biz bu süreçte gece 24.00’a kadar buradayız. Bağa bahçeye parka giden de gece gelip seçmen bilgi kağıdını bizden alabilir. Vatandaşımıza elimizden gelen kolaylığı sağlıyoruz” diye konuştu.
 
Öte yandan Çerkezköy’de 78 bin 102 seçmen  203 sandıkta oy kullanacak.