info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Belediye Başkan Yardımcısı`nın Eşine Suç Duyurusu

Muratlı Ak Parti ilçe başkanı Avukat Emrah Tunca ve yönetimi, 31 Mart yerel seçimi günü,şu anda Muratlı belediye başkan yardımcısı Ufuk Gençtürk`ün eşi İ.G.`nin Ak Partiye oy veren kadınları hedef alan ve aleni olarak Cumhurbaşkanını da suçlayıcı kelimeler kullanan sosyal medya paylaşımı nedeniyle Muratlı Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanlığını ve Ak Parti kadın seçmenlerini hedef alan bu paylaşımla birlikte daha birçok seçime etki edecek ağır paylaşımların bulunduğu,bu paylaşımlar Muratlı'da seçim günü adeta sosyal medya ortamında yayılıp olumlu,olumsuz eleştiriye sebep olduğu andan sonra 31 Mart tarihinden 5 Mart tarihine kadar silindiği gözlenirken, savcılık işlemlerinin ardından geriye dönük tüm hedef alan inceleme başlatılacağı konuşuluyor.

Belediye başkan yardımcısı olan İ.G. nin aynı zamanda Muratlı belediyesinde kamuya hizmet veren bir yerde çalışması,halka hizmette tarafsızlığının şüphesini gündeme getirirken,bu konuda bir açıklama yapan Ak Parti Muratlı ilçe başkanı Avukat Emrah Tunca; " 31 Mart 2019 tarihinde, Muratlılı bir vatandaşımız, sosyal medya sitesinden Ak Partili kadınlarımızı hedef almak suretiyle hakaret dolu bir paylaşımda bulunmuştur. Bu paylaşım tarafımızdan tespit edildikten sonra gerekli cevap kendisine verilmiş, sonrasında da bu paylaşımla ilgili hukuki olarak çalışma başlatılmak üzere bir dilekçe hazırlanmış ve şahısla ilgili Muratlı Cumhuriyet başsavcılığına konu ile alakalı suç duyurusunda bulunulmuştur. Suç duyurusunun akabinde mutlaka hukuk düzleminde Cumhuriyet başsavcılığı gerekli işlemleri başlatacak ve suç işleyen bu şahısla ilgili gerekli işlemler yapılacak ve kendisi Ak Partili kadınları hedef alan hakaret dolu paylaşımı sebebiyle de Türk ceza kanununa göre cezalandırılacağını umuyoruz. Hem bu hakareti yapan şahıs hem de eşi Muratlı belediyesinde kamu hizmeti yapmaktadırlar. Bu paylaşımı yapanın eşi Ufuk Gençtürk, Muratlı belediyesinde belediye başkan yardımcılığında bulunmakta, bu paylaşımı yapan eşi de Muratlı belediyesi emlak servisinde çalışmaktadırlar. Muratlı'da bugün iki kişiden birinin oy verdiği bir partiye hakaret eden kamu hizmeti görevi yapan bu şahısları partisinin destekleyeceğini düşünmüyoruz. Bu şekilde hakaret dolu sözler söyleyen şahısların kamu hizmetini de layıkıyla yerine getiremeyeceklerinin bir göstergesidir. Dolayısıyla bu şahıslar, hem vatandaşlar nezdinde toplumsal olarak hem de hukuk nezdinde Türk ceza kanunu kapsamında cezalandırılmalıdırlar. Muratlı'da partimize destek veren seçmeni ve bayanları hedef alan bu paylaşımı, kamu görevini yerine getiren bu şahısların aşağılaması ve hakaret etmesi gerçekten manidardır. Bu da bize, kamu görevini layıkıyla yerine getiremeyecekleri konusunda bizim açımızdan çok ciddi bir delildir " Dedi.

İ.G. nin " 2 bacağının arasında doğuracağın çocuk sayısına kadar karışan bir zihniyete destek veren hiç bir nedeni yoktur bir insan olarak. Sana bu denli müdahale eden bir adama destek verecek kadar dişiliğini kaybetmişsen yalnızca oksijen tüketiyorsun demektir " sözüyle, "adam" diye hitap ettiği kişi Cumhurbaşkanı olduğu için, Cumhurbaşkanına hakaret kapsamında da soruşturma açılması muhtemel olduğu bulunduğu konum nedeniyle Kaymakamlık nezdinde de soruşturma başlatılacağı düşünülürken, tepkiye konu olan paylaşımın üst kısmında da çok sayıda hedef ve hakaret içiren paylaşımlar dikkat çekiyor.

Geçmişte, şu anda belediye başkan yardımcısı Ufuk Gençtürk'ün CHP ilçe başkanlığı görevi esnasında emniyet güçlerini hedef alan ve Beşiktaş - Fenerbahçe maçı dönüşü alkol kontrolü yapan trafik ekiplerini çekerek sosyal medyaya koyan, " arkadaşlar saatin orada çevirme var. Ben halkımı uyarma görevimi yerine getiriyorum. Denetlesinler de baştan kendilerini denetlesinler. ALIN TERİ İLE KAZANMASINI ÖĞRENSİNLER HIRSIZLIK YAPMASINLAR.HAKLININ YANINDA OLSUNLAR AKLAMAYI DÜŞÜNMESİNLER " diye paylaşımı, MHP genel başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan, "BAHÇELİ'YE KIZ VERMEYEREK NESLİNİN ÇOĞALMASINI ÖNLEYEN ANNE BABALARA SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUM" paylaşımı ve Muratlı belediyesinin 19 Mayıs bayramında asmış olduğu ve Atatürk'ün söylemi olan "YENİ TÜRKİYE" söylemi için hükümeti hedef alan bir yerel gazeteye verdiği demeç ile tüm Muratlı halkına hitap eden belediye başkan yardımcılığı makamında kalıp kalmayacağı, kalırsa halka nasıl adil davranacağı konuşulurken, bu paylaşımların da soruşturulacağı düşünülüyor.

Belediye başkan yardımcısının eşinin Ak Partili kadınları hedef alan paylaşımı neticesinde,birçok Ak Partili kadının kişisel dava açma hazırlığında olduğu da Muratlı halkı tarafından konuşuluyor.

Kaynak : Murat Ürtekin