info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Belediye Başkanı Mustafa Şen`den İddia

Muratlı Belediye Başkanı Siyasi Baskı Yapıyor

Muratlı’da şehir içinde hayvan bakımı yasaklanınca, tüm hayvan bakıcıları şehir dışına taşınmıştı. Bunun üzerine,89 hayvan üreticisi, eski ikmal bakım taburunun bulunduğu bölgeye konuşlanmıştı. Şimdi de Muratlı belediyesi, zabıtalar kanalıyla bu hayvan üreticilerini oradan da atmaya hazırlanıyor ve 15 gün içerisinde oradaki hayvan bakım yerlerinin yıkılacağını söylemiş. Gerekçe olarak da şikâyet ve görüntü kirliliği söylenmiş. Bu hayvan üreticilerinden Muratlı mera birliği başkanı Mustafa Şen; İki gün önce zabıtalar gelerek, buranın 15 gün içinde boşaltılmasını söylemiş. Gerekçe de şikâyet ve görüntü kirliliği mazeret olarak gösterilmiş. Tutanaklar elimizde. Yasal olarak, “şehir içinde hayvancılık yasak” dendi. Yasalara boynumuz kıldan incedir. Biz de bir boşluk bulduk, buralara geldik. 

Buraya gelmemizin sebebi de, “eski askeriye” dediğimiz 270 ada 98 parsel mera olmasıdır. Zabıtalar gelerek, iki suçumuzun olduğunu söylemiş. Birincisi askeriyenin yeri, ikincisi de şehir içinde olduğunu söylemiş. Burası kayıtlarda ne şehir içi ne askeriye, burası meradır. Eğer şehir içiyse, buraya bu merayı kim sokmuş? Bize yer göstersin diye belediye başkanına çıktık, Muratlı belediye başkanı bize, “benim yerim yok. Eğer sizin de yeriniz yoksa gidin kesin” dedi, kestirip attı. Ben Muratlı belediyesi, ne müracaat ettim ve bize yer göstermesini talep ettim. Bana, hayvan bakacaksanız kendi tarım arazinizde bakın diye bir yazı verdiler. 

Ben de bu yazıyla Tarım Bakanlığına bağlı olduğumuz için, il tarım müdürlüğüne gittim. İl tarım müdürü bizi milli emlak müdürüne gönderdi. Bir netice çıkmadı. Ben Büyükşehir belediye başkanına Muratlı mera birliği başkanı olarak defalarca gidip randevu istedim. Ne hikmetse bana bir randevu verilmedi. Büyükşehirde bir yetkiliyle görüşmek istedim,”beyefendi şimdi buradaydı, dışarı çıktı, telefonunuzu alalım, size döneceğiz” gibi birçok laf ettiler ama hala dönüyorlar. Son söz olarak, buradaki hayvan bakıcılarının son düşüncesini söylüyorum, -Nebi Tepe bize siyasi baskı yapıyor-Bunun sebebi, buradaki hayvan bakıcıları olarak hiç birimiz CHP’YE oy vermedik. 

Bu yüzden yapıyorlar” dedi. Sabri isimli hayvan bakıcısı, “beni zabıtalar kendi tarlamdan çıkarmak istiyorlar. Ben nereye gideyim? Hayvanları dereye mi atalım?” Dedi. Muratlı belediye başkanı Nebi Tepe’nin bu iddialar karşısında ne cevap vereceği merakla bekleniyor.
Kaynak : Murat Ürtekin