info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Belediyesinden Yetki Dışı Uygulama

Muratlı belediyesi yine bir fiyaskoya imza attı.

Yıllardır Muratlı’ya bir çivi bile çakmayan Muratlı belediyesi, yasakları da istediği gibi uyguluyor. Tekirdağ Büyükşehir belediyesi Zabıta Daire başkanlığı yetkisinde olan İnanlı çeşmesi mesire alanına, yetkisi olmadığı halde, piknikçilerin kullanımını engelleyecek bir bariyer kurdu. Edinilen bilgiye göre, Muratlı belediye başkanı, zabıta ekipleri ve fen işleri park ve bahçeler müdürlüğü, yetkisi olmadığı halde, İnanlı çeşmesi mesire alanına giriş çıkışı önlemek için zincirle kilitli bariyer kurmuş.

 

Pikniğe gelen vatandaşlar, piknik alanına gitmek için,150-200 metre boyunca, piknik malzemelerini taşımak zorunda kalıyor. İnşaatı bahane ederek, bu alanı kapatan hatta bu alanı geçenlere cezai işlem uygulandığını söylenen belediyenin, gerek inşaat gerekse denetim konusunda yetkisinin olmamasına rağmen tavrı, tepkiyle karşılandı. Bu uygulamanın yanlış olduğunu söyleyen piknikçiler, “hadi yetkiyi bırakın, siz kamuya açık bir piknik alanını kapatamazsınız. Özellikle Muratlı’da piknik, mesire alanı yokken, bu yanlış bir uygulamadır.

Araçlardan rahatsız oluyorsanız, piknik alanının yanına bir otopark alanı oluşturursunuz. Muratlı belediyesi işine gelen yere yasak uygularken, kaldırım işgaline,araç trafik ihlaline sessiz kalıyor.Bu nasıl bir uygulama?gidin bakın bakalım,Ergene belediyesine bağlı ulaş çamlığında böyle bir uygulama var mı” dediler.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞINDAN JET MÜDAHALE;

Bu olaya duyarlılık gösteren Tekirdağ Büyükşehir Zabıta daire başkanlığı, jet hızıyla Muratlı’ya gelerek İnanlı çeşmesi mesire alanında incelemeler yaptı ve ilçenin ana caddelerinde kaldırım işgallerine müdahalede bulundu. Tekirdağ zabıta daire başkanlığının, ihlallere müsamaha göstermeyeceği, halkın yaşam alanına müdahale eden işyeri sahiplerine ani baskınlar yaparak,işyerlerine cezai işlem uygulayacağı öğrenildi.

Kaynak : Murat Ürtekin