info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Çiftçisinin Büyükşehir ve DSİ`ye İsyanı

5-10 Bin Lira İçin Bizi Mağdur Ediyorlar

Muratlı’da İnanlı Mahallesi Sarımeşe mevkiinde bulunan meraya geçişi sağlamak için o bölgede tarlası olan çiftçiler, dere nedeniyle geçmekte zorlanıyor ve mağdur oluyorlar. Bu nedenle bu derenin üzerine acilen bir köprü yapılması gerekirken, ne DSİ ne Tekirdağ Büyükşehir belediyesi ne de Muratlı belediyesi bu konuda girişimde bulunmuyor.

KADİR ALBAYRAK KEŞİF EKİBİ GÖNDERDİ AMA YAPMADI

2018 yılına kadar derelerin ıslah ve köprü geçişleri DSİ yetkisindeydi.2019 yılından itibaren de derelerin geçiş ve köprü yapımı Tekirdağ Büyükşehir yetkisine verildi. Fakat çiftçilerin bu konuda verdikleri dilekçeler ve yazışmalar neticesinde, DSİ-TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ-MURATLI BELEDİYESİ üçgeninde tüm yazışmalardan bir sonuç alınamadı.

Bir önceki Muratlı Kaymakamı Dr.İ. Altan Demirayak bu konuda Muratlı belediyesine yazı yazmış, Muratlı belediyesi DSİ’YE, DSİ, BELEDİYEYE TOPU ATARAK OLAY ÇÖZÜMSÜZLÜKLE SONUÇLANMIŞ. ÇİFTÇİ HALEN MAĞDUR. Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, bu derenin incelenmesi için ekip göndermiş ama düşük maliyete sahip bir köprü için somut bir girişimde bulunmamış. Bu bölgede tarlası bulunan çiftçiler,” herkes sorumluluğu birbirine atıyor. Mağdur olan biz oluyoruz. Ne Kaymakamlık ne Muratlı Belediyesi ne DSİ ne de Tekirdağ Büyükşehir belediyesi bize yardımcı olmuyor.5-10 bin liralık bir köprü için bizleri mağdur ediyorlar” demekteler.

Bu konuda bir ana önce çözüm üretilmesi gerektiğini söyleyen çiftçilerden Tayfun Arda, “biz kimseden usulsüz ve yasa dışı bir şey istemiyoruz. Sadece tarlamızı ekip biçmeye gidebilmek için dere üstüne yapılacak bir köprü istiyoruz. Devasa yollar ve köprüler yapılırken, üç kuruşluk köprü ve tarla yolu için kimsenin bizi mağdur etmeye hakkı yoktur. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, “çiftçi milletin efendisidir” derken, biz efendi olma peşinde değiliz. Halkın gıda imkânını sağlamak için yaz, kış, kar, Yağmur, çamur demeden çalışan toprak emekçisiyiz.

Bizi bu kadar basit bir iş için perişan halde bırakmaya kimsenin hakkı yok. Kim sorumluysa gereğini yapmasını istiyoruz” Dedi. ÇİFTÇİLERİN GEÇİŞİ BİR ŞAHSIN İNSAFINA KALMIŞ O bölgede tarlası olan çiftçiler, şu anda özel mülk olan Darcan Petrolün sahibinin arazisinden geçerek tarlalarını ekip biçmek için gidiyorlar. Dere taştığında bu yolu da kullanamıyorlar.

Kısaca ifadeyle;

1-Darcan petrolün sahibi izin vermezse, tarlalarına gidemezler.

2-Kuvvetli bir yağmur yağıp dere taşınca, tarlalarına gidemezler. Muratlı çiftçilerinin bu mağduriyetini gidermek için, yetkililerin bir an önce bu köprüyü ve güzergâh yolunu yapması bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin