info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Genç Romanlar Derneğinden Anlamlı Mesaj

Uyuşturucu Romanların Kaderi Değildir

Muratlı ilçe sağlık müdürü Ali Zafer Güzelant’ın organizasyonunda Turan mahallesinde düzenlenen uyuşturucu semineri, çarpıcı söylemlere sahne oldu. Seminere gelmeyen Kaymakam ve emniyet müdürünü eleştiren Genç Romanlar Derneği kurucu başkanı Çağlar Yeltekin, “bizim uyuşturucuyla mücadele etmemiz için önayak ve destek olanlar toplantıya katılmadı ve bizi önemsemediler. Bu tür organizasyonların yapılarak bizlere destek olunmasını, bu uyuşturucu denen illetle birlikte mücadele etmeyi bekliyoruz” Dedi.

Geçtiğimiz günlerde başkan seçilen Süleyman Tarakçı; Uyuşturucu Roman mahallesinin kaderi değildir. Biz artık bu uyuşturucu illetinden çocuklarımızı ve gençlerimizi kurtarmak istiyoruz. Uyuşturucuyu mahallemizde görmek istemiyoruz. Bunu bitirmek adına sonuna kadar mücadeleye hazırız.

Bu konuda en büyük arzumuz, devletimizin mücadelemizde bizi yalnız bırakmamasıdır. Uyuşturucunun en büyük dostu, işsizlik ve yoksulluktur. Çünkü işi olan birinin uyuşturucu ile işi olmaz. Ne devlet ne kamu kurumları ne de ilgili kurumlar mahallede uyuşturucuyla mücadele için çalışma yapmıyor.

Çocuklarımız bir şekilde madde bağımlılığına bulaştırılıyor. Devletin bunu bir şekilde önlemesi lazımdır. Romanların kaderi uyuşturucu değildir. Uyuşturucu çözüm de değildir. Omuz omuza bu uyuşturucuyu yeneceğiz. Sadece emniyet olarak değil, sosyal projelerle uyuşturucuyla mücadele edebiliriz.

Bizim çocuklarımıza meslek öğretilsin. Bizim çocuklarımızın okuması için devlet olanak sağlasın, yeni politikalar geliştirsin. Romanlar da bu ülkenin çocuklarıdır. Ayrıca uyuşturucu maddenin sadece Romanlar tarafından kullanıldığı gibi bir imaj oluşturuluyor. Bu yanlıştır. Aslında tüm Türkiye’nin kanayan yarasıdır. Muhtaçlık psikolojisinden yararlanarak Roman vatandaşlarımızı uyuşturucuya sürüklüyorlar. Çok endişeliyiz. Çocuklarımızı kurtaralım” Dedi. Seminer, ilçe sağlık tabibi Dr. Soner Günder’in uyuşturucu konusunda bilgilendirme sunumuyla sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin