info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Hürriyet Meydanı Trafiğe Kapanacak mı?

Muratlı’nın tek meydanı olan ve ilçenin tören merasimlerinin yapıldığı Hürriyet meydanının adeta bir otoparka dönüşmesinin yanı sıra navigasyon sisteminde Toprak Mahsulleri Ofisine giden yolun şehir merkezinin gösterilmesi sebebiyle şehrin göbeği adeta Kapıkule sınır trafiği gibi oldu.

Park ve trafik ihlallerinin yoğun olduğu, mobese kameraları yoluyla cezai işlem yapılmadığı için ilçe adeta trafikte kuralsızlık şehri olması yetmezmiş gibi, şehrin içinde cirit atan kamyonlar nedeniyle hem esnafın işyerlerine hem ilçedeki kamu mallarına hem de Muratlı halkından araç sahiplerine zarar verip kaçıp gitmeleri sıkıntı yaratıyor. Mobese kayıtlarıyla cezai işlem uygulanmadığı, belediyeden emniyete kamera devir teslim yapılamadığı için, başka illerden gelen araç sahipleri de cezai işleme tabi tutulamıyor. Vali Yıldırım’ın Muratlı’ya girişte, “Hayrabolu yolu hariç” yazısının kaldırılacağını söylemesine rağmen bu tabelaların kaldırılmaması da ilçe merkezine kamyon girişi yasağının suiistimal edilmesine neden oluyor.

KAYMAKAMLIK İÇİN GÜVENLİK ZAAFİYETİ OLABİLİR

Muratlı Kaymakamlık binasının Hürriyet meydanına taşınmasının ardından, ilçe merkezine giren 59 plaka harici kamyon ve benzeri araçların Hürriyet meydanını kullanması ve işgali, kamu araçları ve Kaymakamlık binası için güvenlik zafiyeti oluşturabilir. Emniyet güçleri için de kontrol ve denetim sıkıntısı yaratabilir.

SON SÖZ VALİ AZİZ YILDIRIM’DA

Muratlı’yı ziyaret ederek Kaymakamlık binasını, Hürriyet metydanını, tarihi postaneyi ve Necati Çalışkan caddesini gezerek incelemelerde bulunan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Hürriyet meydanından giriş ve çıkış için Necati Çalışkan caddesinin kapatılması gerektiğini bu caddedeki metruk binaların kamulaştırılıp modernize edilmesi ve düzenleme çalışması yapılması gerektiğini, tarihi postanenin en kısa zamanda restore edilip hizmete sunulması gerektiğini söylemesinin ardından yaklaşık 7-8 ay geçmesine rağmen bir çalışmanın yapılmaması,” ne olacak bu Muratlı’nın hali?” dedirtiyor.

ÇÖZÜMSÜZLÜK SİYASİ Mİ?

Muratlı’nın ulaşım, trafik ve düzenleme konusunda çözüm ve geliştirme konusunda bir mutabakat yapılamamasının nedeni, CHP’Lİ belediye ile Ak Parti hükümeti olduğu için Muratlı belediyesinin çözümsüzlük yaratması olup olmadığı da merak edilen diğer bir husus olarak vatandaşın kafasında soru oluşturuluyor. Bu konuda alt geçit üst geçit belediyelere ait olmasına rağmen tren yolu alt ve üst geçitlerinin kaderine terk edilmesi örnek gösteriliyor.

DEFALARCA SAAT MEYDANINI HÜRRİYET MEYDANINA BAĞLAYAN YOLUN TEK YOL OLMASININ MÜMKÜN OLMADIĞI DİLE GETİRİLİP İPTAL EDİLDİĞİ, KAYMAKAM EROL OKYAY CADDESİNİN MURATLI BELEDİYESİ TARAFINDAN ISRARLA TRAFİĞE KULLANILIR HALE GETİRİLMEDİĞİ VE BU YOLUN TEK YÖN UYGULAMASINDA KULLANILAMADIĞI YÖNÜNDE HALKTAN TEPKİLER OLMASINA RAĞMEN NEDEN ÇÖZÜM ÜRETİLMEDİĞİ DE HALK TARAFINDAN SORGULANIYOR.

İlçeye yeni atanan Kaymakam Ömer Dereci’nin ilçede sahaya inerek incelemelerde bulunması, ilçedeki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, ilçenin sorunlarını istişare edip çözüm üretilmesi beklenirken, bu yönde bir girişimde bulunulmamıştır. Vali Aziz Yıldırım’ın bu konuda ne gibi bir çalışma yapacağı merakla bekleniyor. Vatandaş ve esnaftan Vali Yıldırım’a çağrı; Sayın Valim gelin Muratlı’ya bir çözüm bulun. Son çare sizsiniz.

Kaynak : Murat Ürtekin