info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı’da Kurban Bayramı Kaymakamlık Kutlaması Tatsız Geçti

Muratlı’da Kurban Bayramı Kaymakamlık Kutlaması Tatsız Geçti

Muratlı’da Hatay’a Vali yardımcısı olarak atanan eski kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu’nun başlatmış olduğu halkla kaynaşma bayram kutlaması, Hersanlıoğlu’nun tayininden sonra rafa kaldırıldı.
 
 
Yeni kaymakam Erkan Çapar’ın göreve başlamasından sonra, Kaymakamlık organizasyonlarını yapan yazı işleri müdürlüğünün organizasyonlardaki taraflı davetleri ve bayramlaşma programındaki değişiklik, halk, STK basın ve daha birçok kesim ile halkın kaymakamlık davetlerine katılımını düşürdü.
 
 Geçmişte resmi kurumları topluca ziyaretin ardından öğle saatlerinde halkla kaymakamlığın bir araya gelmesi esnasında adeta ziyaretçi patlaması yaşanırken, bu kez kamu personeli de dâhil olmak üzere birçok kişi katılmadı.
Önceki organizasyonlarda davetlerde ayırım olduğunu ifade eden birçok kişi kurum ve kuruluş, bayramlaşmaya katılmadı.
 
Bazı vatandaşlar ve STK’lar, “önceden erkenden resmi kurumlar “garnizon komutanlığı, hastane, emniyet, v.b.” ardından kaymakamlıkta uzun masalar kurularak tüm halk davet edilirdi. Şimdi ise davetiyeyle çağırılanlar bile gelmiyor. Yakında Kaymakamlık davetlerine kamu personelinden bile kimse gelmez.”Dediler.
 
Kaymakamın yeni tayin olması nedeniyle bu konuda bilgisi olmadığı için, yazı işlerinin çifte standart uygulamasına nasıl bir müdahalede bulunacağı merak ediliyor.
 
Kaynak : Murat Ürtekin