info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı`daki Usulsüz Kiralamaya Kaymakamdan Jet Müdahale

Muratlı`da eski yüksek okul tarihi bina arkasında bulunan kamu alanını, Muratlı belediyesi yetkisi haricinde ve Muratlı Kaymakamlığının haberi olmadan usulsüz olarak yaklaşık beş haftadır zabıtalar tarafından oraya aracını çeken çevre esnafının araçları çıkarılarak, bir oto galeri firmasına kiraya veriyordu.

Çevre esnafı buna tepki göstermiş, gönderdikleri resim ve mesajlar doğrultusunda haber yapmıştık. bu konuda açıklama yapan çevre esnafı, bu nasıl bir hizmet anlayışı? Senin kendi esnafın dururken, Çorlu'dan Tekirdağ'dan gelen esnafa satış yaptırmak için zabıta ve TEKPARK görevlilerince kendi vatandaşlarının araçlarını park ettiği yeri boşaltıyorsun. Ama parklar ve ana cadde Büyükşehirin yetkisinde olmasına rağmen, sözde park yapılacak yeri manav tezgahına, sebze haline çevirmelerine partili diye göz yumuyorsun?

Bu mu eşitlik bu mu herkes için adalet?

Kadir başkan hani buraya park yapacaktı? burası "sebze-meyve hali" ne, "oto emlak satış yeri" ne döndü.

Bu işe kim son verecek?

Burası tarla gibi mi kalacak?

Buradaki esnaf mağdur ediliyor diye tepkilerini dile getirdiler.

Bu habere izinde olmasına rağmen Kaymakam Altan Demirayak, jet hızıyla müdahale etti ve belediyenin usulsüz kiralama işlemine son verdi. Bu kiralama esnasında soruşturması sırasında, Gar taksi durağının da kamu alanı olduğu tespit edilerek, belediyenin 5 yıldır bu duraktan kira aldığı tespit edildi ve bu kiraların geriye dönük belediye tarafından devlete ödenmesine karar verildi.

Kaynak : Murat Ürtekin