info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlılı Antrenör Afrika’da İlklere İmza Attı

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde doğup büyüyen Antrenör Mehmet Türkeş, Afrika’daki başarılı spor yaşamında ilkleri başararak Türkiye’yi gururla temsil ediyor.

Türkiye’de bir çok kulüpte futbol oynayan 61 yaşındaki tecrübeli teknik adam, Kenya’da ampute futbolu kuran ilk isim olarak öne çıkıyor. 
Sirkeci, Kumkapı, Gedikpaşa, Türk Hava Yolları (THY) gibi kulüplerde futbol oynayan Muratlılı Mehmet Türkeş, Kıbrıs’ın yanı sıra Hollanda’nın Amsterdam Gençlerbirliği takımında da ter döktüğünü ifade etti. Boluspor’dan gelen teklifi reddederek aktif futbolu bırakan Türkeş, Kenya’da Türk Hava Yolları uçak bakım teknisyeni olarak çalışmaya başladığını kaydetti. Futbolla bağını koparmayan UEFA B Diploması sahibi Türkeş, "2010 yılında Kenya’da ampute futbolun olmadığını gördüm. Kimseden destek almadan kendi imkanlarımla sokak sokak dolaşarak ampute futbol oynayacak isimler buldum, ikna ettim. İlk antrenmanımızı da Kenya Cumhurbaşkanı’nın evinin bahçesindeki spor alanında gerçekleştirdik. Yaklaşık 4 yıl içerisinde 16 kulüp olduk. Kenya Ampute Futbol Federasyon binamızı açarak federasyon kurduk. Federasyon Başkanı oldum ve ilk ligi kurduk. İlk sezonda şampiyon başkent ekibi Nairobi oldu" diye konuştu.
 
Futbolculuğun aileden geldiğini anlatan Mehmet Türkeş, eski Beşiktaşlı Fethi Türkeş ve Altaylı Tuncay’ın akrabası olduğunu dile getirerek, eski Kocaelisporlu Mustafa Kemal Türkeş’in de kardeşi olduğunu belirtti. Aynı Ünlü Pop Sanatçısı Zeynep Türkeş’in de amcası olan Mehmet Türkeş, memleketi Muratlı’ya gelerek eş, dost ve akrabalarını ziyaret etti.