info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Müteahhitliği Parası Olan Değil İşi Bilen Yapmalıdır

Daha müteahhitlik Muratlı`da gelişmemişken,Muratlı`nın en eski ustalarından olan Amca-yeğen çelebiler,yaptığı inşaatlarla ve bu inşaatlarının kalitesiyle ilçede nam salmışlardı.Muratlı`nın gelişmesi ve başlayan müteahhit akınıyla,onlar da müteahhit akımına uymak zorunda kalmışlardı.

Fakat bu müteahhitlerin çoğu Muratlı'dan kaçıp giderken,kalanlar arasında kalifiye müteahhitler iki elin parmaklarını geçmez diyebilmekteler. Bu konuda düşüncelerini ifade eden Süleyman Çelebi; "günümüzde önüne gelen müteahhit oluyor.pastanecisi,kuyumcusu,boyacısı,tekstilcisi hepsi müteahhit oluyor.,

Paranız varsa,bu işe giriyorsunuz.Bu işler bu kadar kolay olmamalıdır.Neticede yapılan binalarla insan hayatının sorumluluğunu taşıyorsunuz.Yaşanan Gölcük depreminde bunu gördük.Bu işi bilen yapmalıdır.Parası olan değil.... Bir de yapılan inşaat esnasında güvenlik ve çevre temizliğine de önem verilmiyor.Mesela bizim yaptığımız inşaatlar bittiğinde,etrafında orada inşaat çalışması yapıldığına dair bir pislik,moloz yığını veya daha başka hiç bir şey göremezsiniz.Fakat bizler birçok inşaat çevresinde pislik ve inşaat artıkları molozları görüyoruz.

Sonra da vatandaş müteahhitlere,bu molozları kaldırmayan ve müteahhitlerin kaldırması gereken çöpler için belediyeye tepki gösteriyor.Müteahhitliği parası olan değil,bu işi bilen yapmalıdır" Dedi. Şenol Çelebi de, "bizim için önce para değil,insan hayatıdır.Sadece para kazanmak için değil,insan kazanmak için bu işi yapmak gerekir.Parayı her halükarda kazanırsınız ama insan hayatı gittikten sonra,vicdani yükü kaldıramazsınız.

Bizler,yaptığımız işte öncelikle insan hayatının önemine hassasiyet gösteriyoruz.Bu nedenle vicdanımız rahat,alnımız açıktır.Herkes kendi bildiği işi en iyi şekilde yapmalıdır.İşini layıkıyla yapanın biz de her daim yanındayız" dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin