info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Namık Kemal Üniversitesi B.EN.A Ofisi Açıldı!

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası giriş katında Balkan Çevre Derneği Balkan Environmental Association (B.EN.A) için bir çalışma ve irtibat bürosu açılışı yapıldı.

Büronun açılışında konuşan B.EN.A Başkanı Prof. Dr. Fokion K. Vosniakos, NKÜ de Balkan ülkeleriyle iletişimin daha sağlıklı olmasına katkı sağlayacak bir ofis açılmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. Prof. Dr. Fokion K. Vosniakos, bu ofisi, öğrenci değişimi, uluslararası kongrelerin düzenlenmesi ve işbirliği açısından son derece yararlı olacak bir bağlantı olarak değerlendirdi.
Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü ise Namık Kemal Üniversiteside bu büronun açılmasının bölge ülkeleri ile işbirliği açısından önemine dikkati çekerek, Türkiye nin çeşitli yerlerinde kurulacak B.EN.A ofisleriyle de bu şekilde koordinasyonun sağlanacağını dile getirdi.
Prof. Dr. Şenköylü, "Bu ofisin bir diğer faydası da, burada bir bilimsel koordinasyon kurulu ve sekreterya oluşturulacak olmasıdır. Bilimsel çalışmaları bu kurul yürütecek. Ayrıca bu büronun bir amacı da Türkiye deki sivil toplum kuruluşlarının çevre ile ilgili Balkanlarda ve diğer ülkelerde bulunan diğer dernek ve kuruluşlarla ilişkilerini işbirliklerini yürütmek üzere hizmet etmektir. Ofisi burada açmamızın nedeni temel olarak budur" diye konuştu.