info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Namık Kemal Üniversitesi Rektörüne Ziyaret

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve İlçe eski başkanı Sait Yazı ile birlikte Namık kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i ziyaret etti.

Toplantıda Başkan Ertem, Rektör Şimşek’e Çerkezköy’e bir fakülte veya dört yıllık bir yüksekokulun kurulması konusundaki düşüncelerini içeren bir dilekçe iletti. Çerkezköy Belediyesi tarafından üniversiteye sunulan dilekçede, gelecek 10 yıllık dönemde nüfusu 400 bini aşacağı öngörülen Çerkezköy’ün gelişimine ve nitelikli eleman yetiştirilmesine katkı sağlayacak dört yıllık bir fakültenin ilçede kurulmasının önemi vurgulandı.

 Dilekçeyi okuyan Şimşek, Tekirdağ’da kurulan Namık Kemal Üniversitesi’nin inşaat çalışmalarının sürdürüldüğünü, ayrıca ilçelere fakülte kurulmasına Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) çok olumlu bakmadığını ifade etti. Bu noktada Çerkezköy’e Namık Kemal Üniversitesine bağlı dört yıllık bir yüksekokulun (örneğin bankacılık, sigortacılık gibi bölümleri barındıracak şekilde ) kurulmasının daha uygun olacağı düşüncesi ortaya çıktı. Rektör Osman Şimşek, Çerkezköy’e dört yıllık bir yüksekokulun kazandırılması için, yerel yetkililerle birlikte hareket edilerek ortak bir çalışma yapılması şartıyla olumlu bakılacağını ifade etti.

Ertem, belediye tarafından imar planında ayrılan 50 dönümlük üniversite alanında bu çalışmanın yapılabileceğini belirtti. Okul için gereken fiziksel şartların, yerel imkanlarla hazırlanması halinde üniversite olarak dört yıllık bir yüksekokulun Çerkezköy’de yapılması için gerekli desteği vereceklerini belirten Şimşek, Çerkezköy’ün hızlı gelişimini gördüklerini söyledi. Belediye Başkanı Ali Ertem, ilçede üniversite yapımı için kullanılacak alanın Belediye tarafından verileceğini ancak inşaat çalışmalarında maliyetin gönüllü kurumlardan veya hayırsever kişilerden destekle karşılanabileceğini vurguladı.

Çerkezköy’den giden ekip ile üniversite rektörü arasında samimi bir şekilde gerçekleştirilen toplantıda Namık Kemal Üniversitesi ile Çerkezköy Belediyesi arasında ortak projeler yapılması da kararlaştırıldı. Bu projelerin, halen çalışmaları sürdürülen “Çerkezköy’de Su Kaynaklarının Yönetimi” projesi ile yeni başlayacak olan “Çerkezköy’de Konut Envanterinin Çıkartılması ve Olası Bir Depreme Karşı Alınacak Önlemler” isimli projeler olduğu ifade edildi