info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Nato Boru Hattında Akaryakıt Hırsızlığı

Tekirdağ il jandarma komutanlığına yapılan ihbarı değerlendiren ekipler NATO petrol boru hattından hırsızlık yapanlar suçüstü yakalandılar.

Tekirdağ il jandarma komutanlığına yapılan ihbarı değerlendiren ekipler NATO petrol boru hattından hırsızlık yapanlar suçüstü yakalandılar.
Çorlu NATO petrol boru hattı görevlilerinin 156 jandarma ihbar hattını arayarak, petrol hattında basınç düştüğünü söylemeleri üzerine yapılan istihbarat ve incelemeler neticesinde daha önceden akaryakıt hırsızlığı suçuna karıştığı tespit edilen 34 VZZ 03 plakalı kamyonun Çorlu ilçesi bölgesine giriş yaptığı bilgisi üzerine Tekirdağ İl Jandarma komutanlığınca yapılan takip ve araştırmalar sonucunda Hadımköy bölgesinde Fatih Tır garajında park halinde olduğu tespit edildi.
Aracın tespit edilmesinden sonra ekipler tarafından yapılan ani baskın sonucunda 34VZZ 03 plakalı aracın içinde 3 adet 5000 litrelik plastik tankların bulunduğu, tanklardan birinin dolu diğerlerinin ise boş olduğu belirlendi. Diğer tanklardaki akaryakıtın yakın bir yere boşaltıldığı değerlendirilerek Fatih Tır garajı yanında bulunan Akfor Tır garajına İstanbul emniyet müdürlüğü mali şube ekipleri ve Tekirdağ İl jandarma komutanlığı ekiplerinin birlikte yaptıkları operasyon sonucunda. 34 LUB 07 plakalı panelvan minibüs, 34 LYM 53 plakalı akaryakıt kamyonu 15 ton civarında akaryakıtın kamyon kasası içinde hazırlanmış şekilde suçüstü yapıldı.
Kamyon içindeki yakıtın boşaltılmasında kullanılan satış pompası ve düzenekleri, Jenaratör, Pos cihazı ve 34 VZZ 03 plakalı kamyon içinde de petrol boru hattından hırsızlık olayında kullanılan T şekliden demir aparat, vana, kesti, şiş, balyoz, kazma ele geçirildi.
Petrol boru hattından hırsızlık olayına karışan şüpheliler İ.G, H.U. ve K.Ö. yakalanarak çaldıkları iddia edilen akaryakıt ve çalmak için kullandıkları ekipmanlarla birlikte jandarma tarafından yakalandılar. Hırsızlık olayına karışan zanlıların yapılan sorgulamaları sonrası mahkemeye sevk edildiler.
Tekirdağ jandarma komutanlığı ekiplerince geçtiğimiz yıl Malkara yolu üzerinde ve merkeze bağlı Husumlu köyü kırsalından NATO petrol boru hattından hırsızlık olayına karışanlar yakalanmışlardı.