info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ne Çektin Be Vatandaş

Koordinasyonsuz yapılan işler ve hiçbir kurumun elini taşın altına koymaması vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor.

Tekirdağ’da kurumlar arası koordinasyon sağlanmadan yapılan çalışmalar ,vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Daha önce yapılan doğalgaz çalışması nedeniyle kazılan yerler yüzünden işyerini su basan vatandaş adeta isyan etti. “Kısa bir süre sonra yağan yağmur sonucu mağazamızın alt katının su basmasına neden oldu. Çok zarar ettik sineye çektik. Şimdi mağazamızın duvarına daha yakın bir yer Doğalgaz için tekrar kazıldı. Yine aynı şeyleri yaşamamak için yetkili kişileri arıyoruz. Her kez birbirinin üzerine attığı için muhatap bulamıyoruz.” diyerek tepki gösterdi.
 
Tekirdağ’da yol ve alt yapı çalışmaları tüm hızıyla devam ederken kurumlar arasındaki koordine eksikliği sonucu yine olan vatandaşa olmaya devam ediyor.
 
“İHALE VATANDAŞA KALIYOR”
 
Daha önce defalarca kazılıp, kapatılan yolların yeni yapılan asfalt çalışmasının ardından tekrar kazılması Tekirdağ’ı adeta yapboz tahtasına çevirdi. Vatandaşlar birçoğu bu çalışmalar nedeniyle Tekirdağ Belediyesi’ni suçlasa da, kurumlar arasındaki “Sorumsuzca” imzalanan anlaşmalar ve olası sorunda hiçbir kurumun yanlışın kendisinden kaynaklını olduğunu kabul etmemesi “İhaleyi” yine vatandaşa bırakıyor.
 
“İŞ BİTTİ” DİYE KAPATILDI YAĞMUR VATANDAŞI VURDU
 
Konuyla ilgili muhatap bulamadığı için Gazeteniz Habertrak’a başvuran bir vatandaşın ifadeleri adeta “Sorumsuzluğu” belgeler nitelikte. Gerçekten de kurumlar arasındaki anlaşmazlığı doğrulayan bir örnek bugünlerde köprübaşı mevkiinde yaşanıyor. Doğal gaz çalışması için çevresi kazılan bir halı mağazası bu olaya örnek olarak gösteriliyor. Mağaza yetkilisi; “Daha önce alt yapı döşemesi için kazılan yolumuz iş bitti diye kapatıldı. Kısa bir süre sonra yağan yağmur sonucu mağazamızın alt katının su basmasına neden oldu. Çok zarar ettik sineye çektik.” şeklinde konuştu.
 
“MUHATAP BİZ DEĞİLİZ”
 
Şuan tekrar mağazanın yakınının kazıldığını ve olası bir yağmurda tekrar mağazasını su basmasından korktuğunu belirten Mağaza yetkilisi, “Şimdi mağazamızın duvarına daha yakın bir yer Doğalgaz için tekrar kazıldı. ‘Tedbir alalım, daha önce yaşadıklarımızı yaşamayalım’ diye yetkili kişileri arıyoruz. Her kez birbirinin üzerine attığı için muhatap bulamıyoruz.” diyerek tepki gösterdi.
 
Tekirdağ Belediyesi ve GAZDAŞ’a konu hakkında müracaat ettiklerini ancak hiçbir şekilde geri dönüş sağlanamadığını belirten mağaza yetkilisi, “Tekirdağ Belediyesi’ne de yolu kazan GAZDAŞ’a müracaatta bulunduk. Ancak iki kurumda geçmişi bırakın şuan kazılı yoldan dolayı yaşayabileceğim bir su baskınında olabilecek zarara karşı önlem almaya yanaşmadı. ‘Muhatap biz değiliz’ açıklamasında bulundular. Muhatap bulsak derdimiz çözülecek. Sevinelim mi üzülelim mi şaşırmış durumdayız. Lütfen derdimize bir çare bulun.” İfadelerini kullandı.