info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

NKÜ 2013-2014 Akademik Yılı Törenle Açıldı

Namık Kemal Üniversitesi’nin 2013-2014 Akademik yılı açılış töreni, Rektörlük Konferans Salonunda; Vali Ali Yerlikaya, NKÜ Rektörü Prof Dr. Osman Şimşek, il protokolü, akademisyenler, davetliler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Akademik yılın açılışında, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Tekirdağ Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Orkestrası tarafından bir müzik dinletisi yapıldı.
 
Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün, 2013-2014 akademik  yılı açılış töreni için göndermiş olduğu kutlama mesajı, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İhsan Soysal tarafından okunurken,öğrenciler adına konuşmayı da Öğrenci Konseyi Başkanı Vekili Emek Mert Duman yaptı.
Namık Kemal Üniversitesinin 2013-2014 Akademik yılı açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek; “ 2006 yılında kurulan Namık Kemal Üniversitesinin, kurulduğu günden bu yana akademik ve idari kadrosunun özverili çalışması ile her geçen gün gelişip ilerlemekte olduğunu ve bunun sonucu olarak da saygın üniversiteler arasında yerini aldığını” ifade etti. Rektör Şimşek; “Kurulduğunda, 10.825 olan öğrenci sayılarının her geçen yıl artarak, 2013-2014 akademik yılında 27 bin sınırına dayandığını ifade ederek,  21. Yüzyılın akademik anlayışının, küreselleşmenin etkisiyle üniversiteleri  teorik çerçevenin ötesine taşıyarak, onlara bilginin değerlendirilmesi ve ülke kalkınmasına katkıda bulunmaları aşamasında, yeni misyonlar yüklemekte olduğunu” söyledi. Bu bakımdan Üniversiteler; misyon ve vizyonlarını gözden geçirerek yeniden yapılanmak zorundadır diyen Rektör Şimşek, biz de Namık Kemal Üniversitesi olarak, bilimsel alandaki çalışmalarımızın, ülkemizin yarınlarına yapılan en büyük hizmet olduğunu düşünmekteyiz, bu amaçla çalışıyoruz” dedi.
 
Konuşmasının sonunda Rektör Şimşek; akademisyenlere, idari kadroya ve öğrencilere başarı, esenlik ve mutluluk dolu bir akademik yıl dileğinde bulundu.
 
NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in açılış konuşmasının ardından, akademik yılın ilk dersini, NKÜ İktisadi ve İdari Bilimler  Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ensar Nişancı ‘Ortadoğu’yu Anlamak’ adlı  dersi ile yaptı.Dersin bitiminde Vali Yerlikaya Prof. Dr. Ensar Nişancı’ya, günün anısına bir plaket verdi.
 
Akademik yıl açılış töreni sonunda, fuaye alanında açılış kokteyli gerçekleştirildi.