info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

NKÜ ile Fransız Üniversiteleri İşbirliği

NKÜ ile Fransız Üniversiteleri Arasında İşbirliği Olanakları Değerlendirildi

Fransa Büyükelçiliği, İstanbul Fransa Başkonsolosluğu, Üniversitelerarası İşbirliği ve Kültür Etkinlikleri Servisinden Üniversitelerarası İşbirliği Ataşesi Gabriel Poloniecki ve Fransız Dili İşbirliği Ataşesi Christine Namık Kemal Üniversitesine çalışma ziyarette bulundular. Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü ile görüşen Gabriel Poloniecki ve Christine Purel, Prof. Dr. Şenköylü den NKÜ nün çalışmalarına ilişkin bilgi aldılar.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Orak ve Prof. Dr. Osman Şimşek ile Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Yıldız Yarar ın da hazır bulunduğu görüşmede, NKÜ ile Fransız üniversiteleri arasında ve özellikle de Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde yer alan Fransız Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı için işbirliği olanakları ele alındı. Görüşmede, karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Rektör Prof. Dr. Şenköylü ile yapılan görüşmenin ardından, Fransız konuklar, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Yıldız Yarar ve Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri eşliğinde, Fransız Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında öğrenimine devam eden öğrencileri sınıfta ziyaret ederek, öğrencilerle bir süre sohbet ettiler.

Daha sonra Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı nda Prof. Dr. Yasemin Yıldız Yarar ile karşılıklı işbirliğinin detayları değerlendirildi. Fen Bilimleri ile Fransız Dili ve Edebiyatı alanında Fransa daki üniversitelerle yapılabilecek öğrenci değişimi, öğretim elemanı değişimi, çift diplomalı lisans ve lisansüstü programların geliştirilmesi, ortak araştırma projelerinin yapılması konularında işbirliği olanakları tartışıldı. Özellikle, Fransız Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı için daha önce Rouen Üniversitesi ile yapılmış olan işbirliği anlaşmasının hayata geçirilmesi konusunda mutabık kalındı. Elçilik görevlileri, Üniversitemiz ile Fransa daki üniversiteler arasında her türlü işbirliğinin gelişmesi için sınırsız destek vereceklerinin altını çizdiler.