info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

O da Hak Yolunu Buldu

O da Hak Yolunu Buldu

Kosova savaşı sonrasında Türkiye ye yerleşen ve 13 yıldır da Tekirdağ da ikamet eden Hırvat uyruklu Durdica TAN 14.08.2012 Salı günü İl Müftülüğümüzde yapılan ihtida merasimi ile şahitler huzurunda Kelime-i Şahadet getirerek seçtiği yeni ismi Müge ile kadir gecesi evvelinde Müslüman oldu.

İhtida merasiminde bir konuşma yapan İl Müftüsü Mahmut GÜRLEN, ‘Tevhid Dininin ilk insan ve ilk peygamber Hz. Adem’le başladığını; bütün peygamberlerin insanlığa bu dini tebliğ ettiklerini’ söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: ‘İnsanlık aleminin ilk dönemlerinde Yüce Allah (c.c.) ilahi mesajlarını sahifeler halinde bildirmiş; insanlığın ilim, kültür ve medeniyette yükselmesine paralel olarak kitaplar göndermiştir. Bunlara semavi (ilahi) kitaplar diyoruz. Hz. Davud’a Zebur, Hz. Musa’ya Tevrat, Hz. İsa’ya İncil ve son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) Efendimize ise insanlığın yükselebileceği en yüksek ilim, kültür, teknoloji ve medeniyete kıyamete kadar cevap verebilecek Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’i göndermiştir. Bu kitapların hepsi semavidir. Allah (c.c.) tarafından gönderilmiştir. Ama sonra gelen kitap öncekini hükümsüz bırakmıştır. Aynen 1961 Anayasasının 1982 Anayasasıyla ortadan kaldırıldığı gibi. En son kitap Kur’an, en son peygamber de Hz. Muhammed (s.a.v.) olduğuna göre insanlığın bunlara inanma zorunluluğu vardır. Bu kardeşimiz de İslam’ı seçmekle aklın ve mantığın gereğini yerine getirmiştir.

Dolayısıyla hem Hz. İsa’yı (a.s.) hem de Hz. Muhammed (a.s.)’ i hoşnut etmiştir. İnşallah mahşerde ikisinin de şefaatine erecektir, dedi. Kelime-i Şahadet getirerek ihtida merasimini tamamladı.

Merasimden sonra Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu İlmihal ve Mealli Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

TEKİRDAĞ MÜFTÜLÜĞÜ