info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Öğrenciler Hakkında Şok İddia

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde okullarından evlerine gitmek için servisler tarafından alınan öğrencilerin, belirlenen noktalarda kamyonet tipi araçlara balık istifi dizilerek götürüldüğü iddia edildi.

Öğrencilerin hayatları hiçe sayılarak yapılan bu uygulamayı ise Milli Eğitim Müdürlüğü araştırdığını söyledi. 
 
İddiaya göre, Çorlu Özel İdare Cumhuriyet Ortaokulu'nda okulun giriş ve çıkış saatlerinde servis kullanan öğrenciler, Karatepe kum ocakları kavşağında indirilerek kamyonet tipi araçlara aktarılarak evlerine götürülüyor. Karatepe taş ocaklarına giriş çıkış yapan kamyonların cirit attığı emniyetsiz bir yolun ortasında indirilen küçük yaştaki öğrencilerin canları hiçe sayılıyor.
 
Başka bir iddiaya göre de, 2 ayrı köy için yapılan 2 ayrı servis ihalesi birleştirilerek taşıma tek servis ile yapılıyor. İddiaya göre, Sarılar köyünden bir okul servisi, Çorlu Sağlık Meslek Lisesi'ne, Deregündüzlü köyünden bir okul servisi Çorlu Kız Meslek Lisesi'ne çalışması gerekirken 2 ayrı köyün öğrencileri tek servis ile Çorlu'daki okullara taşınıyor. 
 
Öğrenci velilerinin devlet okullarındaki servis minibüslerinden şikayeti artarken, bazı devlet okullarının servislerinin ihale şartnamelerinde yazan şartları yerine getirmediği, farklı tip araçlar ile servis yapıldığı iddia edildi. 
 
Çorlu'daki taşımalı eğitim sistemi ihalesinde yer alan şartların yerine getirilmeyerek öğrencilerin kamyonla taşındığı iddialarını kanıtlayan ise vatandaşların çektikleri görüntüler oldu. Yaşanan olayları cep telefonlarına kaydeden vatandaşlar konu hakkında şikayetçi oldu.
 
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OKUMUŞ: "ARAŞTIRIYORUZ"
 
Konu ile ilgili iddialar üzerine açıklama yapan Milli Eğitim Çorlu İlçe Müdürü Muammer Okumuş konunun araştırıldığını ifade etti. Okumuş, "Okul servisleri hakkında veliler tarafından bize de şikayetler geldi, arkadaşlarımız araştırıyor" dedi.