info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Öğrencilerimizi Veli Ziyaretleri ile Daha İyi Tanıyoruz

Sultanköy Ortaokul Öğretmenleri, öğrencilerin ev ortamında ziyaret ediyor. Sultanköy Ortaokulu Öğretmenleri okul – aile-öğrenci odaklı eğitim sisteminin gerekliliğini yerine getirerek, öğrencilerin ailelerini ziyaret ettiler.

Öğrenci ailelerini ziyaret eden görevli öğretmenler; “Öğretmenler ve okun düşüncelerine göre, öğrenci ile ilgili sahip olunması gereken ilk bilgi onun mensup olduğu sosyal çevre ile evine ve ailesine ait bilgidir. Nasıl bir çevrede yaşıyor, nasıl bir ailesi var?
 
 
Öğrencilerin, zihinsel kapasiteleri, duygusal birikimleri, ruhsal ve bedensel özellikleri, aile yapıları, sosyal çevreleri, ekonomik imkanları, yetenekleri, ilgileri, değerleri, engelleri, alışkanlıkları, problemleri birbirinden farklıdır. Bu farklılıkların her biri farklı bir öğretmen ister. Çünkü hepsinin ihtiyacı farklı farklıdır. Her öğrenci ayrı bir dünyadır. Bu farklı dünyaları keşfedebilmek eğitimde doğru adımlar atabilmek için okul-aile-öğrenci işbirliği çok önemlidir” açıklamasında bulunarak ziyaret amaçlarının da öğrencilerin derslerdeki durumlarının aileye bilgi verilmesi, etkili iletişime geçilmesi öğrencinin başarısının artmasında önemli bir faktör olduğunu söylediler..
 
Sene sonu gelmeden eğitim hayatındaki aksaklıklar anında tespit edilip çözülebilir düşüncesiyle yola çıkan Sultanköy Öğretmenleri sene başında aldıklarıyla önbilgiyle hareket ederek bir de öğrencileri evinde ziyaret edip ders çalışma ortamlarını incelediler.
 
Gerekli bilgileri, geçen süreci ailelerle paylaşan öğretmenler, öğrencilerinin de, evlerine yapılacak olan ziyaretten çok heyecan duyduklarını dile getirdiler. Görevli Öğretmenler; “Bütün öğrencilerin öğretmeni olabilmek, her öğrencinin ayrı ayrı öğretmeni olabilmekle mümkündür. Biz de öğrencilerimizi tanıyarak sınıflarımızdaki her öğrencinin öğretmeni olabilmek azmi içerisindeyiz. Bize her konuda yardımcı olan velilerimize evlerinin kapılarını bizlere açtıkları için çok teşekkür ederiz” diyerek düşüncelerini ifade ettiler.
Kaynak : Murat Ürtekin