info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Okullar Açıldı Öğrenci Servisleri Denetleniyor

2012 – 2013 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullara öğrenci servisi çeken araçların denetimleri de Tekirdağ emniyet müdürlüğü trafik tescil ve denetleme şubesi ekipleri tarafından sıkı denetim altına alındı.

Bu gün okulların açılışının 3. Günü okullar mevkiinden şehir geliş istikameti Baykallar mevkiinde şube müdürü Aykut Efe, şube müdür yardımcısı emniyet amiri Tolga Güven, şehir içi ekipler amiri Ramazan Baydar ve çok sayıda trafik ekibinin katıldığı denetimde öğrenci servisleri için hazırlanan okul servis aracı denetim formları dolduruldu.

Bu gün yapılan denetimlerde öğrenci servisi çeken araçlarda herhangi bir eksiklik bulunmadığı, hiçbir araca cezai işlem uygulanmadığı görüldü.

Kara yoları trafik kanunun öğrenci servisleri yönetmeliği , il trafik komisyonu şoförler ve otomobilciler odası Tekirdağ Belediyesi ulaşım hizmetleri müdürlüğünden alınmış belgeleri okul servis aracı denetim formunda bulunan maddelerin tamamı üzerinden puanlama yapılarak her araç için form dolduruldu. Servis araçlarında aranan sürücü belgesi, mesleki yeterlilik belgesi, trafik tescil belgesi, zorunlu karayolu mali sorumluluk sigortası, her koltukta emniyet kemeri, istihap haddinden fazla öğrenci almış mı ? , öğrenci dışında araçta yolcu var mı ?, öğrencilerin biniş ve inişlerinde “DUR”yazılı lamba kullanılıyor mu ? indirme ve bindirmelerde kurallara uyuluyor mu ? rehber personel bulunuyor mu ? bulunuyorsa şartlara uygun mu? “OKUL TAŞITI” ibaresi yazılı mı ? öğrencilerin kullanacağı cam ve pencereler sabit mi ? kapılar sürücü tarafından açılıp kapatılabilecek şekilde mi ? dış ışık donanımı çalışıyor mu ?  bakım onarım takip formu düzenlenmiş mi ? özel izin belgesi var mı? KTK gereğince ceza yazılmışsa maddesi ile ilgili tüm bu sorgulanan kurallarla ilgili düzenlenen raporlar , öğrenci servisinin bağlı olduğu okul müdürlüğüne ,meslek kuruluşu olan şoförler ve otomobilciler odasına ayrıca okulun bağlı olduğu Milli eğitim müdürlüğüne bu formlardan bir örnek gönderilmektedir. Tekirdağ Trafik tescil ve denetleme şube müdürü Aykut Efe bu gün yapılan denetimler hakkında şunları söyledi, “Okulların açık olduğu süre içinde sürekli öğrenci servislerine trafik denetimlerimiz devam edecektir. diye konuştu.