info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ölümün Kıyısından Döndüler

Tekirdağ dan şişme botla balığa çıkan iki kişi, sahil güvenlik ekiplerinin 8 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı.

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde, şişme botla balığa çıktıktan sonra rüzgarın etkisiyle denizdekaybolan 2 amatör balıkçı, 8 saatlik arama sonucu Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. 

Edinilen bilgiye göre, amatör balıkçılar Mustafa Tuna (29) ile Ercan Erol (24) balık tutmak için Yeniçiftlikbeldesi sahilinden 2,5 metre uzunluğundaki şişme botla denize açıldı. 

Daha sonra, çıkan fırtınanın etkisiyle, kıyıdan uzaklaşan iki amatör balıkçı, açık denizde kayboldu. 

Uzun süre iki balıkçıdan haber alamayan arkadaşları durumu jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine jandarma ve sahil güvenlik ekipleri arama çalışması başlattı. Kayıp balıkçılar 8 saatlik arama sonucu, Yeniçiftliksahilinin 11 mil açığında bulunarak, kurtarıldı. 

Çorlu Devlet Hastanesine kaldırılan ve tedavisinin ardından taburcu edilen balıkçılardan Mustafa Tuna yaptığı açıklamada, kendisi için balıkçılığın bittiğini söyledi. 

10 yaşından beri balıkçılığa merakının olduğunu ifade eden Tuna, pazartesi akşamı balık tutmak için, arkadaşı Ercan Erol ile şişme botla denize açıldıklarını ifade ederek başından geçenleri şöyle anlattı: 

"70 metre uzunluğundaki ağları denize salmaya başladık. Ağlarla uğraşırken kıyıdan yaklaşık 100 metre açıldığımızı fark ettik. Bu arada botta bulunan iki küreğe sarıldık. Yağmurun ve fırtınanın etkisinin arttırmasıyla oluşan dev dalgalar küreğin birini kırdı. Saatlerce tek kürekle kıyıya dönebilmek için çabaladık. Ama amacımıza ulaşamadık. Uzun süren çabalardan sonuç alamayınca elimizde kalan öteki küreği de bırakarak kaderimize teslim olduk. 

Burada denize açılırken ıslanmaması için cep telefonlarımızı yanlarımıza almamıştık. Denizin açıklarında tek kürekle verdiğimiz mücadelenin yanında saatlerce ellerimle bota dolan suları tahliye ettim. Zaten bu kadar çabalamasaydık bota su dolup batar ve ölürdük. Yaşadığım bu olay bana ders oldu. Bundan sonra denize asla açılmam. Benim için balıkçılık bitti. Ölümle mücadele ettiğim saatler boyunca eşim ve 2 yaşındaki kızım gözümün önünden gitmedi."