info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Organ Bağışı Hayat Kurtarır

Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan 3-9 Kasım Organ Bağışı ve Nakli Haftası ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan 3-9 Kasım Organ Bağışı ve Nakli Haftası ile ilgili bir açıklamada bulundu.
Vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Belediye Başkanı Ersin Çolpan, şunları söyledi.
 
“Organ bağışı, bir insanın organlarının bir kısmını veya tamamını, başka insanlarda yararlanılmak üzere bağışlanması işlemidir. Hayat kurtarma anlamında, sağlıklı olan her organ bağışlanabilir. Bu bakımdan organ nakli hayat kurtaran bir operasyondur.  Organ ve doku naklinin gerçekleşebilmesi, ancak organ ve doku bağışı ile mümkün olmaktadır. Ülkemizde organ ve doku nakli hizmetleri bugüne kadar yapılan çalışmalara rağmen maalesef halen istenilen düzeye ulaşmamıştır. Benzer ülkeler ile mukayese edildiğinde, ülkemizde 3-5 kat daha az nakil gerçekleşmektedir. Bu sebeple toplumda, organ nakli bilincinin oluşturulması gerekmektedir.
 
Bir insanı yaşatmak insanlığı yaşatmak ve belki de bir nesil kurtarmak  kadar yüce bir davranış olan organ nakli hakkında, bütün eğitim kurumlarına, basına ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir.  
Bu bilincin oluşturulmasını sağlamak ve organ naklinin anlamı ve önemini anlatmak, organ naklini yasal ve tıbbı olanaklarla çözmek, organ bekleyen binlerce hastaya derman olabilmek gayesiyle kutlanan Organ Nakli Haftası’nın toplumumuzdaki sorumluluk ve hassasiyetini artırması umuduyla  organ nakli bağışının artarak devam etmesini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin