info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Orkide Aranılan Bir Markadır

Orkide Yağ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, “Orkide Ayçiçeği ve Mısır Yağında Türkiye ve Dünyada Aranılan Bir Markadır. Şimdi de Zeytinyağında artan talepleri yatırıma dönüştürüyor

Zeytinyağında hız verdiği çalışmalarla yurt içi ve yurt dışı satışlarında büyük bir başarı sağlayan Orkide, artan talepler karşısında yeni yatırımlara ağırlık verdi
 
Merkezi İzmir’de bulunan ve Tekirdağ ilimiz,Muratlı ilçesi girişinde  Türkiye’nin en büyük,Dünyanın üçüncü büyük yağ entegre tesislerini kuran  bitkisel yağ  firması devi Orkide  yağ A.Ş. yönetim kurulu başkanı Ahmet Küçükbayüretim ve ihracat alanında önemli açıklamalarda bulundu. 
 
Bitkisel yağda Türkiye’nin lider markası Orkide Yağ, geçtiğimiz yıl yaptığı zeytinyağı atağıyla ihracatta büyük başarı sağladı. Orkide, özellikle ambalajlı ürünlerin ihracatında ulaştığı yüzde ellilik artışla zeytinyağındaki idiasını ortaya koydu. Yurt dışına uzun yıllardır dökme zeytinyağı ihracatı yapan Orkide, kendi markasını taşıyan ambalajlı ürünleri ile Uzakdoğu, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika’ya yüksek montanlı satışlar gerçekleştirerek dünyanın önde gelen zeytinyağı markaları arasında yerini aldı.
 
 
Yeni zeytinyağı tesisi bu yıl hizmete girecek
Yurt içi  ve yurt dışı satışlarda kaydedilen önemli artışın ardından İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni zeytinyağı tesisinin tamamlanma çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, “Yeni makine yatırımlarımızla 2014’ün ilk altı aylık döneminde zeytinyağı işleme ve dolum tesisimizin tamamlanmasını planlıyoruz. Orkide, ayçiçek ve mısır yağında Türkiye ve dünyada aranılan bir markadır. Zeytinyağında da aynı başarıyı gösterdiğimize inanıyorum. Kendi markamızla girdiğimiz dünya pazarlarında kalıcı olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Her geçen gün talep artırıyor
Orkide Yağ İhracat Pazarlama ve Satış Müdürü Hamide Tunçsiper, “Ege ve Edremit Körfezi Bölgeleri’nin en kaliteli zeytinlerinden üretilen Orkide zeytinyağları, ülkemizde olduğu gibi bütün dünyada büyük beğeni topluyor. Ulusal ve uluslararası birçok önemli organizasyona katılarak müşterilerimize ulaşıyoruz. Uzakdoğu’da Japonya, Çin, Tayland, Singapur, Endonezya, Myanmar; Afrika’da Somali, Mozambik, Madagaskar, Burkina Faso, Fildişi Sahilleri, Cibuti, Tanzanya; Kuzey ve Güney Amerika kıtalarında A.B.D., Kanada, Panama ve Şili’de oldukça etkiniz. Bu piyasalardan her geçen gün daha yüksek montanda talep ve çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Orkide, zeytinyağı ile de dış pazarlarda kalitesini kanıtlıyor” dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin