info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Pazarcılardan Muratlı TÜGVA`ya Gözdağı

Bizde Sizi İçeri Sokmayız

Muratlı’da pazarda tezgâh açan esnaf ile Muratlı Türkiye Gençlik vakfı yönetimi ile gergin anlar yaşanıyor.

Muratlı TÜGVA ilçe başkanı Mustafa Reşitpaşa Genç basına yaptığı açıklamada; Bir süre önce bu yer, harabe hali ve kirliliği ile basına konu olmuştu. Basında çıkan haber neticesinde, bu yer TÜGVA olarak bize verildi. Biz de burasını temizledik ve yakın zamanda tadilattan geçirip hizmete sunacağız. Bu nedenle, pazarcılar tarafından tezgâh deposu haline gelen vakfımıza ait bu yerde pazarcıların tezgahların barındırılması mümkün değildir. Biz de pazarcılara, “bu tezgâhları birkaç hafta daha koyabilirsiniz ama daha sonra kaldırın” dediğimizde, “biz de sizi buraya sokmayız. Girişi kapatırız” türünden tehditle karşılaştık.

Burası kurumsal bir vakfa ait olup, belediyenin bu tezgâhları kaldırması ve pazarcıların bu tür davranışlarının önüne geçilmesi gerekir. Şehrin göbeği ve resmî kurumların bahçeleri de dahil kimsenin tezgahla işgaliye yapmaya hakkı yoktur. Belediye ya bu esnafa kapalı Pazar yeri oluşturup tezgahlarını muhafaza etmelerine imkân tanısın ya da tezgahlarını koymak için bir depo tahsis etsin.

Yer parası alıyorlarsa, tezgâhlarını da onlar muhafaza etsin” Dedi.TÜGVA başkanı ile pazarcıların arasındaki sorunun nasıl çözüleceği, işgalci durumundaki pazarcı esnafının tezgâhları konusunda ne gibi bir çalışma yapılıp yapılmayacağı, pazarcıların mağduriyetinin giderilerek tezgahlarını koyacakları bir depo gösterilerek hem görüntü kirliliğinin önlenmesi hem de pazarcı esnafının tezgahının güvence altına alınıp alınmayacağı ileriki günlerde belli olacak.

Kaynak : Murat Ürtekin