info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şarköy de okey ve tavlaya yasak

Tekirdağ ın Şarköy ilçesinde okey ve tavla yasağı başladı.

Şarköy İlçe Emniyet Müdürlüğü bir süre önce belediye anons sisteminden halka, sahilde bulunan büfelerin önündeki çay bahçelerinde oyun oynamanın yasak olduğunu duyurdu.
Sık sık yapılan anonslardan sonra akşam da polis çay bahçelerini denetleyerek oyun oynatan işyerleri hakkında Kabahatler Kanunu na göre tutanak düzenleyerek 879 TL para cezası kesti. Polis, cezanın tahsili için kararları Şarköy Belediye Başkanlığı na gönderdi.
Polisin tuttuğu zabıtlarda belirtilen parayı esnaftan tahsil etmekten kaçınan Belediye Başkanı CHP li Süleyman Altınok konuyu Kaymakam Nuri Ziya Türkdoğan a aktardı.
Talimatım yok
Şarköy Kaymakamı Nuri Ziya Türkdoğan, yasak için bir talimatının olmadığını söyledi. Türkdoğan, "Para karşılığı olmaksızın okey, tavla iskambil gibi oyunları oynatmak kahvehane ruhsatına tabidir. Polis arkadaşlar yasayı uyguluyor. Ben onlara yasayı uygulamayın mı diyeyim?" dedi.
Yasakçı zihniyet
Şarköy Belediye Başkanı CHP li Süleyman Altınok, Şarköy ün mavi bayraklı plajı olan bir turistlik ilçe olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:"Türkiye nin neresine giderseniz gidin böyle bir yasakçı zihniyet yok. İnsanlar buraya tatile geliyorlar. Kumar olmaksızın, eğlencesine oynuyorlar. Araştırdık Antalya, Bodurum, Marmaris, yanı başımızda Gelibolu, Kumbağ da böyle uygulama yok."