info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sıcaklar Tekrar Dönüyor

Meteoroloji`nin son verilerine göre; yurt genelinde bir süredir devam eden serin hava yavaş yavaş yerini sıcaklara bırakıyor.

Meteoroloji hava durumuna ilişkin son verilerini açıkladı.

Bir süre devam eden serinlik sonrası yurdun birçok bölgesinde sıcak havalar yeniden etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülkemizin iç ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Yurdun dört bir yanı Doğu Karadeniz dışında haftaya güneşli hava ile başlıyor. Doğu Karadeniz de yarından itibaren güneşli havanın etkisi altına girecek ve Perşembe gününe kadar yurdun dört bir yanı güneşli olacak ve sıcaklık adım adım tırmanacak. İç Anadolu hafta ortasına kadar 35 derecenin üzerine çıkmış olacak, Ege’de ise termometreler 40 dereceleri gösterecek.

Halihazırda 40 dereceyi gören Batı Akdeniz’de de durum değişmeyecek. Denizlerde ise Marmara’nın Karadeniz kıyıları ve Batı Karadeniz’de 5 kuvvetinde rüzgar esecek. Ege’de ise rüzgar 4 kuvvettinde eserken, Karadeniz ve Akdeniz’de orta kuvvette devam edecek.

Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Az bulutlu ve açık 33 İstanbul: Az bulutlu ve açık 31 İzmir: Az bulutlu ve açık 37 Bursa: Az bulutlu ve açık 35 Adana: Az bulutlu ve açık 36 Antalya: Az bulutlu ve açık 36 Samsun: Az bulutlu 26 Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı 25 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 30 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40