info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sinan ÇETİZ; Hedefimiz Trakya daki Tüm Belediyeleri Tek Çatı Altında Toplamak

TRAKYAKENT Birlik Müdürü Sinan Çetiz , TRAKYAKENT çalışmaları ve gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TRAKYAKENT Birlik Müdürü Sinan Çetiz , TRAKYAKENT çalışmaları ve gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Birlik Müdürü Sinan Çetiz; ”Projelerin hayata geçmesi aşamasında gerekli teknik desteği üyelerimize sunuyoruz. Belediyeler bir şehrin kalbidir, bu inançla Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT olarak tüm Trakya ’ya fayda getirebilecek çalışmaların nabzını tutuyoruz.” dedi.
 
Çetiz, ”Bu yapının temel hedefi, aynı gelişim trendini koruyarak, yerindelik ilkesi kapsamında, uluslararası kapasitesi olan bir Belediyeler Birliği olarak; Trakya ’da ki tüm yerel yönetimleri tek bir çatı altında birleşmesini sağlamaktır” dedi.
 
Birlik Müdürü Sinan Çetiz; “Birlik Başkanımız Op. Dr. Adem Dalgıç ’ın çalışma programımızda yerel, ulusal ve uluslararası çalışmalara ölçek ve kapsam dahilindeki yaklaşımı sayesinde, önemli oranda örnek olacak bir başarıyla gerçekleştirmiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Birliğin ilk gününden gelinen noktaya kadar açıklamalar yapan Sinan Çetiz, “Mevcut yapının içinde oturmamış taşlar vardı. Öncelikle yönetim ilkemiz-açısından vizyon ve misyonumuzun gerektirdiği eksik taşları tamamlamamızı gerektiriyordu. Bu konuda mevzuatın bize verdiği tüm imkanlar kullanılarak, bu taşlar yerine yerleştirildi. İdarenin vizyon ve misyonu, personel rejimi, mali perspektif ve icraatların hedefleri iyi bir planlama ile ortaya konuldu. Geriye dönüp bakınca yapılan tek bir etkinliğin bile amaçsız olmadığını görüyoruz. Örneğin; her ay bir eğitimimiz var, bu işi rutine bağladık. Daha yıl bitmeden Kasım ayında bir sonraki yılın planını yapıyoruz, hedefi kesinleştiriyoruz. Neden her ay? İstikrarla, kararlılıkla yapmak istediğin şeyin üstüne yürürsen başarıyorsun. Yoksa Trakyakent yılda 3 eğitim yapsa ne olur? Kimse neden 3 eğitim demez. Biz hesabı 12 diye yapıp yılı en az 20 eğitimle bitiriyoruz. Eğitim konularını da biz belirlemiyoruz. Her belediye, her belediyenin tüm çalışanlarının talep hakları var. Onların Büyükşehir olma sürecinde değişen ve güncellenen mevzuat bilgilerine ihtiyaçları var. Biz Türkiye’nin bu konudaki en donanımlı, kanun tasarısını hazırlayan Bakanlığın en üst düzey idarecisini Trakya ’ya getiriyoruz. En küçük belediyemiz, eğitim şansı en az olan personellerimiz Trakya ’nın en uç köşesinden kalkıp eğitimlerimize geliyor. Bu eğitimlere katılamayan hedef kitlemiz için eğitim materyallerini web sayfamızda yayınlıyoruz. Biz bu eğitimleri daha sonra da dergimizde yayınlıyoruz, uzman eğitmenlerimizin eğitimlerde paylaştığı her detay dergimizde yer alıyor. Neden? Belediyecilik alnında bu konuda bir kaynak oluşturmak istiyoruz. Personellerimizin ellerinin altında ihtiyaç duyduğu bilgiler uzman eğitmenlerden anlatıldığı gibi olsun. O kişiler dergimizi takip ediyor, eğitimlerimizi dergimizde yazılı olarak buluyor. Onlarca değişik faaliyetlerimiz var. Tek bir eğitim çalışmamızın bu kadar yönlü olması bizim en temel yönetim anlayışımız olan yerindelik ilkesine olan inancımız gereğidir” dedi.
 
Hangisi Kolay;
 
Başarılı çalışmalar gerçekleştiren Birliğin benimsediği anlayışla ilgili detay veren TRAKYAKENT Birlik Müdürü Sinan Çetiz, “Hangisi kolaydır? Yerel hizmetlerin bile karşılanamadığı oturmuş bir kurumu yerel, ulusal ve uluslararası bir bölgesel yerel yönetim birliğini olarak sil baştan yeniden yaratmak mı? Kısmi düzenlemeler ile bir kurumu rehabilite etmek mi? Biz Trakyakent’ de tam da birinci söyleneni yaptık. Yanlışıyla, doğrusuyla birkaç çalışmasıyla yıllarca atıl kalmış bir Birliği lokomotif yaptık. Arkadaki vagonları da girişimci yerel yönetimler olarak katılımcı, proaktif-ortaklar olarak düşündük. Bu yapıda kimi duvar ördü bu değişim rüzgârlarına, kimiyse bu enerjiyi bir yel değirmeni gibi kullandı. Biz şimdi ürettiklerimizle, üreten değerlerimizle bir Birliğiz. Projeler ve fonlar konusunda Trakya bölgesinde bir uyanış başlattık. Farkındalık çalışmalarımız dört yıldır bir an aksamadı. 2009 yılında bin bir özveriyle hazırlanıp ‘ilk hibe projeler Ankara’da’ manşetiyle basında yer alan projelerimiz tamamlandı bile. Tüm Belediyelerimizin personellerini bu konuda eğittik. Bazı belediyelerimiz proje birimleri kurdular bünyelerinde. Birliğimizdeki uzman personelimizle koordine içinde yüksek bütçeli projeler yönettiler. Trakya ’ya milyonluk hibeler aktardık. Bu kadar sağlam ve sağlıklı büyüme bizim için önemli bir kazanım. Bütçen varsa her şey kolaydır, anlayışı dışında yaratıcı finansman yapılanmalarını önemsedik, Neredeyse bütçe kullanmadan birçok çalışmamızı finansman kazanımları ile gerçekleştiriyoruz. Amacımız en genel haliyle; en az bütçeyle en belediyelerimiz için en yararlı olanı üretmektir. Bu gün uluslararası forumlarımızı Avrupa Konseyinden, ulusal kaynaklarımızdan fonlar aktararak gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız kolay mı? Hayır, hiç değil. Ama bu başarıyı gönülden hissederek duyduğumuz çalışma azmi sayesinde ısrarla sürdürüyoruz, aldığımız sonuçlar bizi haklı çıkarmaya devam ettiriyor.” dedi.

Belediyeler Bir Şehri Kalbidir, Trakyakent ise Çalışmaların Nabzını Tutuyor
 
TRAKYAKENT’in çalışma şekli ve Üye Belediyelere bakış açıları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Birlik Müdürü Çetiz, “Yerel Yönetimlerin şehri yönetme şekilleri çok önemlidir. Yaşanılan şehre hak ettiği projeleri yapmazsanız o şehirde yaşamak ayrıcalıklı hale gelmez. Bizim amacımız görev başında geldiğimiz andan beri Trakya ’da bu anlayışı benimsemiş Üye Belediyelerimizle Trakya ’mızdaki tüm şehirlerimizi ayrıcalıklı, yaşanabilir hale getirmek. Bunu yaparken ise ilk günden beri ilke edindiğimiz bazı kavramlarımız var, her çalışmanın öncesinde belediye yerel hangi hizmetleri daha önemsemelidir, hemşehrilerimize günlük yaşamlarına hangi hizmetlerin verilmesi yaşamlarında niteliksel kazanımlar getirecektir? diye kendimize soruyoruz. Belediyelerimizin bu hizmetleri halka en hızlı ve en sağlıklı sağlayacak yöntem ne olmalıdır sorusunun cevaplarını arıyoruz. Bı/ kapsamda belirlenen tüm projelerin hayata geçmesi aşamasında gerekli teknik desteği üyelerimize sunuyoruz. Biliyoruz ki Belediyeler bir şehrin kalbidir, bu inançla Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT olarak tüm Trakya ’ya fayda getirebilecek çalışmaların nabzını tutuyoruz.” dedi.
 
Dünya Gördüğümüzden Çok Fazlası
 
TRAKYAKENT’in Yurtdışı Teknik Araştırma Toplantıları hakkında da bilgiler veren Birlik Müdürü Sinan Çetiz, “Hassasiyetlerimiz, olaylara sadece yerel belediyeci gözüyle bakılmamasını gerektiriyor, global bir vizyon ile yerel hizmetlere bakıyoruz. Çalışmalarımızda sadece bugünde kalan, kapsayıcı etkisi olmayan aktiviteleri etkinlik takvimimize koymamaya çalışıyoruz. Amacımız dünü yarınıyla bütünleştirip, daha büyük çalışmaların temelini oluşturacak aktiviteleri başarmış olmak. Yurtdışında Teknik Çalışmalar gerçekleştirme nedenimiz de bu. Bu çalışmalarımız hem ülkemiz adına tanıtıcı hem de bizlerin bilinir bir Belediyeler Birliği olması açısından işbirliklerinin önünü açması dolayısıyla heyecan vericidir. Bizlere eşdeğer yerel yönetimler neler yapmış, bunları görmek ve bizler neden yapmıyoruz veya onların kullandığı kanalları bizler neden kullanmıyoruz diye sürekli kendini sorguluyoruz. En iyiyi başarabilmek için çabalayan bir yapı oluşturduk. Bu yapı gereği, çalışmalarımızda daha fazla katma değer oluşturacak etkinlikleri, çalıştayları, vaka çalışmalarını, başarılı örnek incelemelerini, yerinde yapılan teknik programları, aylar süren saha araştırmalarını yapıyoruz.” dedi.
 
Yurtdışı çalışmaları ve işbirlikleri hakkında da açıklamalarda bulunan Çetiz, ” Trakyakent’in üç ana faaliyet konusu vardır; yurt içi yerel yönetim eğitimleri, Ulusal ve uluslararası Projeler, AB ve Yurt dışı faaliyetler. Bu geniş çalışma alanında yerel yönetimler açısından birçok konuya müdahil olunduğu gibi ,ulusal hassasiyetler ve yurtdışındaki Türk varlığının tarihsel mirasının korunması konusunda da çalışmalar yapma gayretlerimiz bulunuyor. Bu konular bizim için çok önemli. Trakyakent, 2009 yılından itibaren bu kapsamda yaklaşık 30 koordinasyon toplantısı, 10 civarında proje çalışması, 3 iş adamları forumu, 3 sağlık turizmi çalıştayı, 1 sınır ötesi işbirliği konferansı ve onlarca karşılıklı genel kurul toplantısı katılımı ve karşılıklı uluslararası fuarlarımıza katılım gösterdik. Bu çalışmalarımıza şimdi de kardeş şehir ilişkilerini ekliyoruz. Geçtiğimiz aylarda arka plan çalışmalarına başladık ve şu an itibari ile sınırın bu tarafı Türkiye Trakya Bölgesi Yerel Yönetimlerimizden 20 Belediye sınırın karşı tarafından yerel yönetimini bulup kültürel, sosyal, altyapı vb. çalışmalarını gerçekleştirmek için bekliyor.” dedi.
 
Hedefimiz Trakya’daki Tüm Belediyeleri Tek Bir Çatı Altında Toplamak
 
Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz, ”Birlik Başkanımız Sayın Op. Dr. Adem Dalgıç ’ın “Yararlı Çalışmalar Yapmak için Tanınırlık Önemli Bir Etkendir” sözünü kendimize ilke edindik ve bunu sağlamak için üye belediyelerimizin sesi olmak adına, ulusal ve uluslararası toplantılarda tanınır, güvenilir bir Belediyeler Birliği olmayı başardık.
 
Bugün Türkiye’den ve Avrupa’dan birçok resmi kurum, sivil toplum örgütü ile sürekli irtibat içindeyiz. Bu bizim yerimizde saymadan sürekli yenilenmemize ve ufkumuzun açılmasına olanak sağlıyor. ” diyerek sözlerini sona erdirdi.