info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sivil Polisler Minik Polislerin Denetimine Takıldı

Tekirdağ’da emniyet kemeri denetimi yapan minik polisler, caddeden geçen sivil polislerin ehliyetlerini alarak sorgulama yaptı.

Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında minik öğrenciler, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Trafik Zabıtası ile birlikte sahil yolunda emniyet kemeri uygulaması yaptı. Minik öğrencilere trafik kurallarına uymanın önemini anlatmak ve emniyet kemerinin hayati önemine dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinlikte öğrenciler, caddede araçları durdurarak araç sürücülerinin ehliyet ve ruhsatlarını kontrol ederek emniyet kemeri takmayan sürücüleri uyardı.
 
Denetim sırasında yoldan geçen sivil polisler de miniklerin denetimine takıldı. Sivil polisleri durduran minik polisler, meslektaşlarından ehliyet ve ruhsatlarını istedi. Ehliyetleri kontrol eden minik polisler daha sonra meslektaşlarına emniyet kemeri taktıklarından dolayı teşekkür belgesi ve emniyet kemerinin önemini anlatan broşürler verdi.
 
Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Müjdat Güngör, Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde minik öğrencilerle birlikte, emniyet kemeri uygulaması yaptıklarını dile getirerek, "Uygulama ile birlikte vatandaşımıza emniyet kemerinin önemlerini anlatıyoruz. Bir iki dakika hızlı gidebilmek adına bazı kurallar çiğnenmesi demek hayatlarını tehlikeye atmak demektir" ifadelerini kaydetti.
 
"ÇOCUKLARIN UYARISI DAHA ÇOK DİKKATE ALINIYOR"
 
Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Emniyet Amiri Ayşegül Candemir de gerçekleştirdikleri projede çocukları kullanmalarının en büyük sebebinin büyüklerin çocukları daha çok dinlemesi olduğunu ifade etti.
 
Uygulamayı çocuklarla beraber yapmanın hem dikkat çekici hem de eğitimde en güzelinin temelden başlamak olduğunu kaydeden Candemir, "İleride daha kapsamlı projemiz olacak. Bu tarz eğitimler ile çocuklara daha kalıcı olarak kafalarına kazındığını düşünüyoruz. Onların bir kişiyi bile uyararak anne, babayı, bir ebeveyni uyararak bu şekilde daha etkili olacağına inandığımız için çocukları kullandık" diye konuştu.