info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şoförler Odası Başkanı Yaşar Kuş Şoförleri Bilgilendirdi

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odas Başkanı Yaşar Kuş, 6331 Sayılı İş ve İşçi Güvenliği Kanunu kapsmaında ticari taşımacılık yapan şoför esnafını bilgilendirdi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odas Başkanı Yaşar Kuş, 6331 Sayılı İş ve İşçi Güvenliği Kanunu kapsmaında ticari taşımacılık yapan şoför esnafını bilgilendirdi.
Odaya üye olan kooperatif başkanları ile makamında bir araya gelen Başkan Kuş, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak uygulamaya giren yasa ile ilgili eğitim düzenleyeceklerini söyleyerek “Biz bu eğitimlerle ilgili Ankara’dan bir firma ile anlaştık. Araç sahipleri için 50 TL, araçlarda çalışan SGK’lı şoförler için ise 15 TL eğitim ücreti ödenecek” dedi.
Eğitimin, gerekli evrakların teslim edilmesinin ardından 20 Eylül Cuma günü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılacağı bilgisini veren Başkan Kuş, “Bu bizim dışımızda gerçekleştirilen bir durum. Eğitime girmeyen ve sertifika almayan şoför ve araç sahiplerine 2 bin 800 liraya varan cezalar verilecek.” Şeklinde konuştu.