info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Somali Heyetinden ÇTSO Ziyareti

Somali Ulaştırma Bakanı Faid Ali Korfhel bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Çerkezköy’e geldi. Ziyaretlere ilk olarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan başlayan Korfhel, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva tarafından karşılandı.

Korfhel yaptığı konuşmada, “Çerkezköy ile Somali arasında köprüler kurulacağına inanıyorum. İç savaştan çıkan Somali’nin yeniden imarı ve yatırımları konusunda Çerkezköylü işadamlarını Somali’ye bekliyoruz” dedi.
 
ÇTSO’YU ZİYARET ETTİLER
 
Somali Ulaştırma Bakanı Faid Ali Korfhel bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Çerkezköy’e geldi. Önceki gün saat 14.45’de Çerkezköy’e gelen Somali heyetinde Ulaştırma Bakanı Faid Ali Korfhel, Somali’de milletvekili Mohammed Abdi Hassan, Somali Sivil Havacılık Temsilcisi Mohammed Abukar, Somali Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Shormoorke Useyin, Somali Maliye Bakanlığı Temsilcisi Ahmed Hossan Muse, Somali Türkiye Büyükelçiliği Başkatibi Abdulkadir Mohamed Nur yer aldı. Somali heyeti ziyaretler kapsamında ilk olarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ettiler. 
 
İSMİ UMUT OLAN HAVAALANINDA KALIYORUZ
 
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva tarafında karşılanan Somali heyeti toplantı salonunda ağırlandı. Çerkezköy’e geldiği için mutlu olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Faid Ali Korfhel, “Buradan edindiğimiz bilgileri ülkemize aktarıyoruz. Somali’de iç savaş çıkmadan önce İtalya ile çok iyi ticari ilişkilere sahiptik. Ancak çıkan iç savaş sonucunda hiçbir batılı ülke Somali’ye gelmeye sıcak bakmadı. Sadece Türkiye geniş bir delegasyonla ülkemize geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkede geniş güvenlik önlemleri eşliğinde yeni yapılan ve ismi ‘Umut’ olan bir havaalanında kalıyoruz. Havaalanının yolları çok kötüydü. Recep Tayyip Erdoğan bu yollaR bir dahaki ziyaretimde yapılmış olacak dedi ve o yollar yapılmaya başlandı” dedi.
 
1000 ÖĞRENCİ TÜRKİYEDE EĞİTİM ALIYOR
 
Korfhel konuşmasının devamında ise, “Bir ülkenin geleceğine yapacağı en büyük yatırımı ‘Eğitim’ olarak görüyoruz. Bu doğrultuda Yine Recep Tayyip Erdoğan’ın katkılarıyla Somali’de yaşayan 1000 öğrenci Türkiye’de eğitim alıyor. Ülkemizde hastane yoktu ve yine Türk firmalarının katkılarıyla ülkemizde 3-4 hastane yapıldı. Bunun yanında okullar, küçük işletmelerle ilgili Türkiye’den ve Türkiye’ye bağlı yardım kuruluşlarından destekler aldık” açıklamasında bulundu.
 
DAHA ÇOK YATIRIM HEDEFLİYORUZ
 
Mogadişu havalimanına, Cibuti gibi ülkelerden aktarma ile gelindiğini sözlerine ekleyen Korfhel, “Başbakan recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle Türk Hava Yolları tarafından ülkemize direk uçuşlar yapılıyor. Bizler Süleyman Kozuva gibi işadamlarının Somali’yi geliştirmek amacıyla daha çok  yatırımlar yapmasını bekliyoruz. Bütün işadamlarını Somali’deki fırsatları değerlendirmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
DERNEK MÜJDESİ VERDİ
 
Ulaştırma Bakanı Korfhel, konuşmasının sonunda Çerkezköy ile Somali arasında köprüler kurulacağına inandığını ifade etti. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ise, kendisinin Somali’ye yatırımlar konusunda teşvik eden tarafta olduğunu ifade ederek, yakın zamanda Somali’de İşadamları Derneği kurulacağının müjdesini verdi.