info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süleymanpaşa Belediyesi Basını ve Halkı Aldatıyor

Süleymanpaşa belediyesi, basına gönderdiği haber maillerinde, “Süleymanpaşa belediyesi zabıta ekipleri, dilencilere göz açtırmıyor” diye belirtmektedir.

Oysa hemen hemen her gün, Süleymanpaşa’nın en işlek caddesi olan ve her türlü üst düzey yetkilinin sürekli geçtiği hükümet caddesinde adım başı dilencilere rastlamak mümkün. 
      
Öyle ki, bu dilencilerin gerçek anlamda yardıma ihtiyacı olanları mevcut olduğu gibi, işi profesyonelliğe döküp sinkaflı küfür edip ağza  alınmayacak sözler söyleyen aynı zamanda kucağında henüz yaşını dahi doldurmamış çocuğu sırf dilenmek için soğukta kucağında taşıyanlar da var.Bu dilencilerin özellikle yoğun olduğu yerler,Tekirdağ Valiliğinin üst kısmından,Cengiz Topel meydanı ve Tekira’ya kadar uzanan cadde üzerleridir.
      
Bu konuda düşüncelerini ifade eden dilencilerin bulunduğu yerdeki esnaflar, “bu insanları cezalandırmak yerine, bu insanlara yardım etmek gerekir. Belediye başkanı Ekrem Eşkinat, “sürekli eğlence düzenleyip televizyon ve gazetelerde boy boy fotoğraf çekileceğine, oraya harcadığı paralarla bu insanlara yardımcı olsun. Yardımı da gizli yapsın. Her gittiği yerde yaptığı gibi, fotoğraf çekilerek bu insanları mağdur etmesin” dediler.

Basın merkezlerine “dilencilere göz açtırılmıyor” diye haber maili gönderen, sokaklarda hiçbir denetimi görülmeyen Süleymanpaşa belediyesinin ve başkan Eşkinat’ın, hemen hemen her gün hükümet caddesinde rastlanan dilenciler için ne açıklama yapacağı beklenmektedir.

Açıklama: Bu insanları rencide etmemek için dilenmek yasak da olsa yüzleri kapatılmıştır.

Kaynak : Murat Ürtekin