info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süleymanpaşa Belediyesi`nden Büyük İhmal

Bunun Sorumluları Derhal Bulunmalı ve Bu İş Çözülmeli

Hürriyet Mahallesi İnci kent Sitesi Sakinleri Süleymanpaşa Belediyesi'nden Şikayetçi.

Süleymanpaşa Belediye Fen İşleri, son yaptığı ihmalle mahalle sakinlerinin eylemiyle karşı karşıya kalmak üzere. Hürriyet Mahallesi (Kar) sokakta bulunan (İncikent) sitesinde oturan yaklaşık (104 daire, 500) kişi, bundan 20 gün önce yollarının kazıldığını, tam yollarının yapılıp taş döşenip kaldırım yapılmaya hazırlanıldığı esnada durdurulmasından doğan tepkilerini, sarı çizme giyerek Süleymanpaşa belediye fen işleri ve TESKİ’yi protesto etmeye hazırlanıyor.

Kamu idarecilerinden gazetecisine, eğitimcisinden firma sahiplerine kadar  çok sayıda kişinin oturduğu bu siteden bazı vatandaşlar; “ Bu yol tesviye edilip tam yol ve kaldırım yapılmaya hazırlanıyordu ki, sokak üzerinde bulunan bir müteahhidin işyeri yol seviyesinin altında kalınca tüm çalışma durduruldu. Belediye ve TESKİ çalışanları çalışmayı bıraktı, kim olduğu bilinmeyen başka bir ekip çalışmaya başladı. İşyerinin önünden yaklaşık 30 kamyon toprağı kazıdılar. Yolun eğimini bozdular. Bu yoldan araçlarımız geçemiyor. Çocuklarımız okula gidecek, ne yol yürünebilir halde, ne öğrenci servisi girebilir.

Bu yol neden durduruldu?

Belediyenin çalışmayı bırakıp, vatandaşın kendi evinin veya dükkânının önünü kepçeyle kazıp kendi kafasına göre hafriyat yapması uygun mu?

Bu yolun eğimi nasıl eski haline getirilecek. Tekrar dolgu mu olacak? Bu sokak Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’ın sokağının hemen arkasındadır. Kadir başkanın sokağı olsaydı, böyle bir şeye cesaret edebilirler miydi? Tekirdağ’ın üst düzey kamu ve özel sektör yöneticilerini kale almayan Süleymanpaşa Fen işleri daire başkanı, kendisine defalarca iletilmesine rağmen, neden gelip incelemelerde bulunup gereğini yapmıyor?

Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’a soruyoruz; İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Kadir Topbaş, böyle bir durumda hangi partiden olursa olsun, ilçe belediye başkanını arayarak talimat veriyor ve vatandaşın sorununu çözüyor.

Kadir Albayrak’ı kendi partili belediye başkanları dinlemiyor mu?

Başbakan Binali Yıldırım, “yeni büyükşehir olan illerde yetki karmaşasından dolayı vatandaşı mağdur etmeyin, sorunlarını en kısa zamanda çözün” derken, belediyeleri 12-0 alan Tekirdağ’ın Kadir abisinin sözü geçmiyor mu?

Seçimde bu 500 kişilik site halkı, görevini yapmayan Eşkinat’a ve Albayrak’a oy verir mi? Okullar başladı. Çocuklarımız çamurda sarı çizme ile mi okula gidecek?

Bu mu sizin belediyecilik anlayışınız” Dediler.

Bu yol yaklaşık bir aydır kazılıp bırakıldığı, rögar kapakları açık, bazı yerlerde çubuk demirle işaret konup kaldırım dahi olmadığı halde başta Süleymanpaşa belediyesi ve TESKİ olmak üzere sokak sakinlerinin mağduriyetine sebep olmaktadır.

Süleymanpaşa ve Büyükşehir belediye başkanları, TESKİ ile Süleymanpaşa Fen işlerinin bir hafta içinde bu yolu bitirmemesi halinde,500 kişilik site sakini, Tekirdağ basını ve Ulusal basını çağırarak sarı çizmelerle eylem yapma kararı aldılar ve soruyorlar. Buradaki dükkanlardan birini sakın Belediye Başkan Yardımcılarından biri almış olmasın.

Kaynak : Murat Ürtekin