info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tarihi İnanlı Çeşmesinin Hali İçler Acısı

Muratlı belediyesi, Tekirdağ bölgesinde hiçbir hizmet yapmamakla ün saldığı gibi, iki yıl önce Hıdrellez şenliklerine gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bu mesire alanının yeniden düzenlenmesi sözünü vermişti.

Daha sonra, piknik alanı olarak kullanılan yerde, AĞAÇLARI KATLEDEREK, buraya kafe-lokanta tarzı modern bir bina, çocuk parkları ve benzeri düzenlemeler yaptı. Sahneye de oturma yerlerini beton bloklar halinde yaptı.

Fakat Tekirdağ tarihi olarak kabul edilen üç yerden biri olan İnanlı çeşmesini kaderine terk etti.

Her düğünden sonra, düğün alaycılarının son durağı olan ve doyasıya eğlendiği bu yerde, vatandaşlar İnanlı çeşmesinin bakımsızlığı ve pisliği karşısında tepkilerini dile getiriyorlar.

“Düğün alayıyla buraya gelen veya üst kısımda piknik yapanlar, “şu rezalete bakın, Muratlı bu kadar sorumsuzluğu ve vurdumduymazlığı hak etmiyor. İnanlı çeşmesini Ortadoğu ile Avrupa gibi ikiye bölmüşler. Bir tarafı modern bir tarafı perişan halde görünüyor.

Hadi Muratlı belediyesinden vazgeçtik. Yıllardır Muratlı’ya bir çivi çakmayanlardan ne bekleyebilirsiniz ki? En azından Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanının sözünü tam yapmasını beklerdik. Avrupa şehrinin belediyelerine bu vurdumduymazlık yakışıyor mu?” diyorlar.

Kaynak : Murat Ürtekin