info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ 57.Alaydan Çağrı; Şehitlerimize Sahip Çıkalım.

Tekirdağ 57.Alay Yürüyüş Komitesi ve 57. Alay Derneği Başkanı Hikmet Selim Yılmaz,Çanakkale`de şehit olmuş 57 Alay şehitlerine gereken önemin verilmediği ve "57.Alay Tekirdağ`dan Başlar" sözüne rağmen Tekirdağ`ın gereken değeri vermediğini söyleyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hikmet Selim Yılmaz Yaptığı açıklamada; 2003 yılından beri Çanakkale'de alan araştırması yapıyoruz.Yaptığımız alan araştırmasında,tarihsel sürece bir sürü katkımız oldu.Bunlardan biri 9 Ocak Çanakkale Zaferi ikincisi Tekirdağ'da yapmış olduğumuz sancak devir teslim töreni etkinliği üçüncüsü de 13 Mart ile 18 Mart arası Çanakkale yürüyüşleri yapmaktır. Bu yürüyüşle, bütün algıları Tekirdağ'a çevirdim ve adına da, "Çanakkale Tekirdağ'dan Başlar" dedik.Bu adım adım yapmış olduğumuz çalışmaların sonucu çığ gibi büyüdük. 5 tane festivallere çıkılan, görselliği ön plana çıkaran geleneksel etkinliğimiz ile kısa zamanda 57. Alayın ismini Türkiye ve Dünya'ya duyurduk.

Bununla da yetinmeyerek 57.Alayı derneğe dönüştürdük ve yürüyüş komiteleri ile işbirliği içindeydik. Fakat bugüne kadar sadece söylenmiş,arşivler irdelenmemiş,şapkadan tavşan çıkarırcasına buralarda bir şeyler yapılmaya çalışılmış.Ama 57. Alay yürüyüşümüzle birlikte taşlar yerine oturmaya başladı. Sembolik şehitliğimizde,Çanakkale muharebelerinde şehit düşmüş Tekirdağ ve ilçelerindeki atalarımızdır.Biz"Çorlu'nun 5, Hayrabolu'nun 5,Şarköy'ün 5,Muratlı'nın 6g şehidi var.Gelin bir minyatür müze yapalım"Dedik.Bunu Çorlu"da yaptık ve 5 Şehidimize liyakat madalyalarını taktık.Ama bizim ana hedefimiz,TEKİRDAĞLI İSMİNE YAKIŞIR ŞEKİLDE 57. ALAY MÜZESİ YAPMAK VE BU MÜZEYİ DÜNYA'YA AÇMAKTIR. Benim elimde Tüm Dünyanın dikkatini çekecek objeler ve belgeler var.Bu müzeyi el birliği ile kurarak gelecek nesillere hem gösterelim hem anlatalım.

19.Tümeni kuran Mustafa Kemal'in 628 kişiyle çanakkaleye gidişini, gelin 628 temsili şehit olan asker ile Tekirdağ'dan gemiyle başlatalım. Bizim gücümüz buna yetmiyor. Geçmiş dönemde biz kimseden bu konularda destek alamadık. Oralara KANLI AYAKLAR ile yürüdük. Herkes yeni yavaş yavaş farkına varmaya başladı.18 Mart tarihinden sonra etkinlik yok ama 25 Nisan tarihinde Avusturyalılar,Yeni Zelandalılar ve İngilizler geliyor. Biz de savaşlarda en çok anneler ağlar diye düşündük. Çünkü oğlunu, kocasını, kardeşini, abisini, amcasını, dayısını kaybetti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, "Sizin evlatlarınız kayıp değil, bizim topraklarımızda Mehmet'le koyun koyuna yatıyor. Onlar bizim evlatlarımızdır" Diyoruz.

Biz de bunun üzerine, "yavrularım biz geldik" etkinliği yaptık. Bu etkinliğe,yurt içinden ve yurt dışından 1203 anne geldi.Bu etkinlikle Tekirdağ ve Türkiye'nin adını tüm Dünya'ya duyurduk.27. Alay komutanımız Şefik Aker Manastır'lı,57. Alay komutanımız Hüseyin Avni Manastır'lı,Mustafa Kemal Atatürk Manastır'lı Biz de Makedonya'ya giderek Hüseyin Avni ve arkadaşlarını, 57 Alayı orada anarak Dünya'ya açılmak istiyoruz.

57.Alayın Türkiye'sini ve Mustafa Kemal'in Cumhuriyetini Dünya'ya tanıtmak istiyoruz. Biz 13 yıldır ardımızda tek bir kara leke bırakmadan emin adımlarla gidiyoruz. Şimdi Dünya bizi,57. Alayı tanısın istiyoruz.İnsanların söyledikleri değil bizim yaptıklarımız önemlidir.Gelin el birliği ile şehitlerimizi ebediyen yaşatalım, 57.Alaya sahip çıkalım" Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin