info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ a Tıbbi Atık Tesisi Yapılıyor

Tekirdağ Belediyesi, Tekirdağ için önemli projelerden biri olan Tıbbi Atık Sterilizasyon tesisinin yapımı konusunda çalışmalara başladı.

Tekirdağ Belediyesi, Tekirdağ için önemli projelerden biri olan Tıbbi Atık Sterilizasyon tesisinin yapımı konusunda çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç halk sağlığı ile doğal hayat ve çevre koruma faaliyetlerine büyük önem verdiklerini dile getirerek kurmuş oldukları Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile projeleri hayata geçirmeye başladıklarını söyledi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden sorumlu olan Başkan Yardımcısı Haldun Güler tıbbi atık sterilizasyon tesisinin,  müdürlüğün önemli faaliyetlerinden biri olacağını belirterek; hızla yapım aşamasına gelindiğini ve Ocak ayının sonlarına doğru faaliyete geçmeye hazır olacağını belirterek, “Belediyemiz tarafından Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinin kurdurularak toplama ve işletmecilik hakkı Yap-İşlet-Devret modeline göre 10 yıl süre ile kiraya verilmiştir. Yüklenici Firma Tesis çalışmalarına başlamış olup, tesis yapımı hızla devam etmektedir. İlimiz sınırları içerisine kurulmakta olan bu tesis özellikle doğayı ve çevreyi koruma yönünde atılacak önemli bir adımdır. Tesis tamamlandıktan sonra Sağlık kuruluşlarından ve Tıbbi Atık üreten tüm kurumlardan toplanan Tıbbi Atıklar direkt alıcı ortamda bertaraf edilmek yerine, tesisimizde ısıl işlemler ve parçalama işlemleri gibi çeşitli sterile aşamalarından geçirildikten sonra bertarafı sağlanacaktır. Bu şekilde ilimizden toplanan tıbbi atıkların doğaya ve çevreye vereceği zarar en aza indirgenmiş olacaktır” diye konuştu.  

Kaynak: Tekirdağ Yeni Haber