info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Anadolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Fevzi Kılıç, Gün Birlik Olma Birlikte Olma Zamanıdır

Tekirdağ’da bulunan 7 hemşeri derneği, Fevzi Kılıç başkanlığında federasyon çatısı altında bir araya gelerek, Tekirdağ’da bir açılış yemeği düzenledi.

Bir çok dernek başkanının yanı sıra Tekirdağ milletvekilleri ile belediye başkan ve başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, oda başkanlarının da katıldığı açılış yemeği Anadolu derneklerinin federasyon çatısı altında gücünü gözler önüne serdi. Yıllardır hemşeri derneklerinin, gerek organizasyon gerekse çözüm odaklı çalışma yönünde sıkıntılar yaşadığı dönemin ardından güçlü bir federasyonla ivme kazanacağı bu yemekte gözler önüne serildi.

 

Federasyon başkanı Fevzi Kılıç ve başkan yardımcısı Naif Çetin’in büyük gayretleriyle gerçekleşen yemekte açılış konuşmasını yapan başkan Kılıç; “Tekirdağ’da bulunan hemşeri derneklerimizin oluşturduğu, Anadolu dernekleri federasyonu açılış yemeğine hoş geldiniz. Birlikte gönüllülük, yardımlaşma, dayanışma ve kültürü temsil eden federasyonumuz ile sizlerle birlikte olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Federasyonumuzun amacı, toplumsal bağlılığımızı güçlendirmek, kaynaştırmak ve kültürel değerlerimizi bir arada tutmaktır.

Eğitimden spora, kültürden sosyal faaliyetlere değin birçok konuyu ele almak, kadim dostlarımıza bir nebze de olsa sosyal ve kültürel anlamda yol göstermektir. Geleneklerimiz, göreneklerimiz farklı olsa da ortak paydada bizi buluşturarak bir araya getiren gönül dostlarımızla bizleri kaynaştıran en önemli unsur Tekirdağ’dır. Bu anlayıştan hareketle şunu rahatlıkla ifade edebiliriz ki yaşadığımız iklim ve coğrafyada şehirler farklı olsa da aslında hepimiz Tekirdağlıyız. Tekirdağ bizim bir parçamız biz Tekirdağ’ın bir parçasıyız. Bu vesileyle, siz değerli hemşeri dernekleri temsilcilerimizin işbirliği içinde olup Tekirdağ’ın yöneticileriyle birlikte Tekirdağ’ımızı daha güzel yarınlara taşımak, insanlarımıza yardımcı olmak en büyük amacımızdır. Şuna kesinlikle inanıyoruz ki, federasyon olarak çıktığımız bu yolda, bizlere yardımcı olacak kurum ve kuruluşlar olacaktır ve olmalıdır. İşte bu doğrultuda bizim amacımız da birlikte hareket ederek bu kurum ve kuruluşların siz değerli hemşerilerimize yardımcı olması yolunda köprü görevi olacak bir güç birliği oluşturmaktır. Gün birlik olma birlikte olma zamanıdır. Rabbim çıktığımız bu yolda bizlerin yar ve yardımcısı olsun, toplumumuza karşı utandırmasın. Katılımınız için şahsım ve yönetim kurulum adına hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor teşekkür ediyorum” Dedi.

Ardından söz alan Ak Parti Tekirdağ milletvekili Mustafa Yel, “Türkiye’yi Türkiye yapan, Doğusuyla, Batısıyla,84 milyonun birlik ve beraberlik içinde olduğunu vurgulayan çok önemli bir gecedeyiz. İnanıyoruz ki bizler 84 milyon olarak birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece sırtımızı yere getirecek hiçbir güç yoktur. Bu anlamda geleceğe çok daha umutla bakacağımıza dair mesajın verildiği çok güzel bir gecedeyiz. Cumhuriyetimizin 99. Yılında birlik ve beraberliğimizin büyük önem taşıdığı çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Bu nedenle içerde ve dışarda birlik ve beraberlik olduğumuz sürece bu aziz milletin sırtını yere getirecek hiçbir güç olamaz. Doğduğu yerlerden doyduğu bu topraklara gelen Anadolu’nun mert ve çalışkan insanı, Tekirdağ’ımıza maddi manevi çok büyük değerler katmıştır. Şehrimiz üretim bakımından Türkiye’nin 7. Büyük kenti olduysa, Anadolu insanının da Trakya insanının da büyük katkıları olmuştur. Ben bu vesileyle Trakya’mıza, Tekirdağ’ımıza büyük katkıları olan Anadolulu hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum” Dedi.

CHP Tekirdağ milletvekili İlhami Özcan Aygün, ”Evinizdesiniz. Kars’tan, Iğdır’dan, Batman’dan gelmeniz bir şeyi ifade etmiyor. Misak-ı Milli sınırları içerisinde her yer bizim evimizdir. Siz Tekirdağ’a değer katıyorsunuz. Benim için bu şehre kim bir çivi çakıyorsa, başımın üstünde yeri vardır. Çünkü hem şehrimize hem ülkemize değer katıyorsunuz. Kars’tan Bitlis’ten, Adıyaman’dan gelmişsiniz, Tekirdağ’da bir çatı altında federasyon oluşturmuşsunuz ve biz artık birlik olarak varız diyorsunuz. Birlik ve beraberlik içinde olacağız. Ülkemiz için, şehrimiz için elimizden ne geliyorsa yapacağız ”Dedi.

Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak da yaptığı konuşmada Van, Kars, Iğdır ve birçok ile tanıtım gezileri yapacağını söylerken,6 yıldır her buluşmada Kastamonu’ya gezi düzenleyeceğini söylemesine rağmen yerine getirmediği için bu sözün ne kadar gerçekleştirileceği de kafalarda soru işareti oluştururken, bu planın federasyon olarak çözüleceği düşünülüyor. Açılış yemeği, sanatçı tarafından söylenen yöresel şarkı ve türkü eşliğinde plaket takdimi ve fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin