info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Balkan Yol Şampiyonası na hazırlanıyor

Balkan Bisiklet Birliği (BCU) ile Bisiklet Federasyonu nun 2009 faaliyet programında yer alan Balkan Yol Şampiyonası, Tekirdağ da yapılacak.

31-2 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek ve 10 Balkan ülkesinden 200 sporcunun katılmasının beklendiği şampiyona için Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.
Balkan Yol Şampiyonası nın, 15-16 yaş Grubu Yıldız Erkek, 17-18 yaş Grubu Genç Erkek, 19 yaş Grubu ve üzeri Büyük Erkekler kategorilerinde yapılacağı bildirildi. Türk Milli Takımı, şampiyonada Yıldız Erkeklerde 6, Genç Erkeklerde 8, Büyük Erkeklerde 6 olmak üzere toplam 20 sporcu ile mücadele edecek. Şampiyonanın Tekirdağ ayağı, kent merkezinin sahilinden başlayacak. Sporcular, Marmara Ereğlisi, Seymen, Çorlu çevre yolu üzerinden dönüş yaparak tekrar aynı rota üzerinden başlama noktasına gelecekler.
Yıldız Erkekler kategorisindeki sporcular toplam 70 kilometre, Genç Erkekler kategorisindeki sporcular 107 kilometre, Büyük Erkekler kategorisindeki sporcular ise 150,4 kilometre yol kat edecek. Şampiyonada ayrıca, bireysel zamana karşı yarış disiplininde Yıldız Erkekler 12 kilometre, Genç Erkekler 18 kilometre ve Büyük Erkekler 25 kilometre mesafede pedal çevirecek.
SPORCULAR PARKURDA
Şampiyonaya katılacak Türk Milli Takımı sporcuları da takımlar halinde yarışın yapılacağı parkurda antrenmanlarına başladı. Yıldız Erkekler Milli Takım Antrenörü Hakan Kıpık, hedeflerinin Balkan şampiyonluğu olduğunu vurguladı. Kıpık, Finlandiya da yapılan Avrupa Gençlik Olimpiyatları nda, yıldız erkeklerdeki milli sporcu Ahmet Örkem in, 36 ülkeden 108 sporcunun katıldığı bireysel zamana karşı yarışı 10 uncu sırada tamamlayarak önemli bir başarıya imza attığını hatırlatarak, Örkem in, Tekirdağ daki yarışlarda iyi bir derece ile Balkan şampiyonu olmasını beklediklerini ifade etti.