info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Basın Mensupları tek dernekte birleşiliyor

Tekirdağ Basın Mensupları tek dernekte birleşiliyor

Tekirdağ da faaliyette bulunan gazete ve ajans muhabirlerinin daha etkin bir şekilde güç birliği içinde olabilmek için iki dernekte bulunan basın mensuplarının tek dernek çatısı altında birleşmek için ilk adımın atıldığı 4 Haziran 2012 gününden bu güne gelindi.

Geçtiğimiz akşam bir araya gelen camianın önde gelenleri artık Tekirdağ basın camiasının daha etkin bir duruma gelebilmesi için şu anda iki derneğin başkanının da feragat ve fedakarlık yaparak Özkan Dikmen’in başkanı olduğu Gazeteciler cemiyeti tek maddelik olağan üstü karar alarak derneğin feshine dair yönetim kurulu arkadaşlarıyla tamamının istifa ettiklerini bir deklarasyonla açıkladı.

4 Haziran 2012 bu yana Trakya Gazeteciler Birliği Derneği başkanı olan Naci Akyazı da istifa kararını açıkladı. İstifa sonrası yönetim kurulu üyeleriyle olağanüstü karar alınarak, her iki dernekten gelecek olan  belirlenecek 5 kişi Şerif Baysalan başkanlığında olağan üstü kongreye gidilerek tek bir dernek Trakya Gazeteciler Birliği Derneği adı altında birleşme kararı alındı.

Dernek tüzüğüne göre yapılacak işlemelerin ardından Tekirdağ Valiliğine Basın İlan Kurumuna ve Türkiye Gazeteciler federasyonuna gerekli bildirimler yapılacak.

Birleşme için yapılan toplantıya Trakya ve Avrupa Gazeteleri sahibi Naci Akyazı, Trakya Gazetesi Yazıişleri Müdürü Nijat Ayvaz,Habertrak Gazetesi Sahibi Cenap Kürümoğlu, Pusula Gazetesi Sahibi Özkan Dikmen, Trakyahaber Gazetesi Sahibi Yaşar Polat, Olayaktif Gaszetesi Sahibi Necmi Işıksal ve Selçuk Özmen, DHA muhabiri Ruhan Yalçın, İHA muhabiri Ferhat Akgün, 59 Haber Gazetesi Sahibi Fatih Erge, Sabah Gazetesi temsilcisi Abdullah Yalçın, Tekirdağ YeniHaber Gazetesi Adına Ersin Bilmeç birleşme için yapılan toplantıya katıldılar.