info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç projelerini anlattı

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, bir yılı aşkın belediyenin Tekirdağ için yapmakta olduğu 23 a yakın proje çalışmaları hakkında yerel ve ulusal basın mensuplarına Belediye meclis salonunda tüm birim amirleri ve belediye başkan yardımcılarının katılımıyla açıklamalarda bulundu.

Dalgıç "Birinci seneyi doldurduk. Tabii birinci sene Tekirdağ ın sorunlarının tespiti ve bunların çözümüyle hayata geçirilmesiyle ilgili çalışmalara başladık. Birinci sıramızda akıllı kent otomasyon sistemi ile ilgili çalışmalarımız var. Bu sistemle ilgili çalışmalarımız tam gaz devam ediyor. Bu sisteme başlamadan önce akıl kent otomasyon sistemini uygulayan Eskişehir, Bursa gibi şehirleri görme şansımız oldu. Bu şehirlere giderek bu sistemi bizzat inceledik. Ne yapmışlar nasıl yapmışlar diye. Bunların araştırmalarını tespitlerini yaptık. Bu tespit sonrasında. Şu anda biz bu sistemi buraya kurduk ve çalışmalar başladı. Tekirdağ ın bir envanteri çıkarılıyor. Tekirdağ da ne yazık ki bu güne kadar böyle bir envanter çalışması yapılmamış. Bu sistem önümüzdeki yıllar içerisinde göreceksiniz ki Tekirdağ a birçok bilgi birikimi sağlayacak bir sistem arkadaşlarımız çok eski dosyaları çıkararak bilgisayar ortamına kaydediyorlar. Bu her kesime yansıyacak evdeki bir haneden, hane halkından, su saatinin numarasına evrak numarasına yolların durumuna kadar. Evler ve sokaklar da ayrıca görüntüleniyor.6-8 ay süre zarfında bu bilgi girişi tamamlanacak. Bu bilgi girişlerinin sonuçlarını değişik projelerde uygulayacağız." dedi.

İkinci proje olarak Biyolojik arıtma sistemi bizim Marmara Denizini veya Tekirdağ sahilini kurtarma düşüncemiz bugünün düşüncesi değil, ilk günlerden beri düşündüğümüz bir projeydi. Çevre bakanlığı ve İller Bankasıyla görüşmeler yaparak bu projenin % 40 ını Çevre Bakanlığı finanse edecek şekilde projeyi geçirttik. İller bankası ve Avrupa fonlarından da alacaklarımız var. Ne yazık ki şehrimiz geçmiş dönemde planlanmadığı için sahilimizde yer sorunumuz çok ciddi boyutlarda, onun için sahilde bir yer arıyoruz. Askeri alanla ilgili çalışmamız devam ediyor. Yer sorunu halledildiği takdirde hemen çalışmaya başlayabilecek durumdayız. İşin ihale durumu var. Daha sonrasında inşaat ve işletim boyutu var. Tabii kısa süreli bir çalışma değil bu. Köpek barınağı ile ilgili olarak da içler acısı bir durum söz konusu. Neden bir senedir bekliyoruz? Köpek barınağı dediğin zaman tarım toprağı olamayacak deniyor. Mera olmayacak deniyor. Yerimizi bulduk yazışmalarımızı yaptık. Sağlık, Çevre ve Kültür Müdürlüğü gibi 4-5 yerden görüş aldık. Yazışmalarımızı bitirerek ihale aşamasına getirdik. Günümüz koşullarına uyan, çok daha modern, kısırlaştırmanın yapıldığı, aşılamanın yapıldığı çok daha fazla hayvanın barındırabildiğimiz bir barınağı tesis edip bu yılın sonunda Muratlı caddesinde on bin tonluk su depomuzun altında bir yeri tahsis ederek orada barınağı yapacağız.

Tıbbi atık sistemi ile ilgili olarak kanun gereği bizim tıbbi atıkları ayrı toplayıp ve ayrı imha etmemiz gerekiyor. Tıbbi atıklarla ilgili de yer sorunumuz var. Çözmek için çok uğraştık bunun nedenleri Tekirdağ geçmişten bu güne gelen planlanmış bir şehir değil. İleride şu tesisi şurada yaparız diye bir tedbir alınmamış. Şimdi böyle bir tesisi yapabilmek için yer arıyoruz. Bağcılık Araştırma nın arkasında 1650 metre karelik bir yeri bulduk. Çevre, Tarım, Kültür, Sağlık müdürlüğünden raporları geçirerek çet raporlarını hazırlayarak ihale aşamasına getirdik. Şartname aşamasındayız. İhaleye çıkacağız.8-9 ay içerisinde tesis ederek tıbbi atıkları kendi tesisinde imha etmeye başlayacağız.

Mezbaha ile ilgili olarak da, göreve geldiğimizde pek bakımlı değildi. Sağlıklı bir görüntü içerisinde değildi.1989 yılında yapılmış o zamanın en modern mezbahalarından bir olarak yapılmıştı. Şehrimize et sağlayan sağlıklı bir görüntü yoktu.Biz burayı çok daha uygun bir şekilde işletilmesini istediğimiz için profesyonel bir firma ile anlaşarak çalışmalarımızı yaparak profesyonel bir firma ile anlaşarak ihaleye çıkardık.Şu anda arıtma tesisi çalışıyor içeride inanılmaz bir değişiklik var. Çevre düzenlemesi yapılmakta. Daha sağlıklı etler yiyeceğimizi düşünüyorum.

Diğer bir konu engelliler koordinasyon merkezinin kurulması ile ilgili, toplumun %12-13 ünün engellilerden olduğunu düşünürsek. Dünyanın 7 kişiden birinin de engelli olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bugüne kadar onlara ilişkin bir çalışmanın yapılmadığını geçmişte gördük. Ne yapabiliriz diye düşündük Koordinasyon merkezimizi kurduk. Daha önce birçok yerde çalışmış ve profesyonelce hizmet vermiş olan bir arkadaşımız koordinasyon merkezinin başına geldi. Kendisi şehrimizdeki tüm engelli okulları ve dernekleri ziyaret etti. Önümüzdeki zamanda yol ve sinyalizasyon çalışmalarını da yapacağız.

Konservatuar yönetmeliği hazırladık. Konservatuar la ilgili çalışmalarımız var. Bununla ilgili bir arkadaşımız görevlendirildi.

Park ve yol çalışmaları İmar ve Fen İşleri müdürlüğümüz tarafından yapıldı. Tredaş Önündeki park alanı, PTT Yunus sokak düzenlemesi, Aka koleji kent düzenlemesi, ,Jandarma yanında yeşillendirme çalışmaları yapıldı.

Ulaştırma konusunda çok sıkışıklığımız vardı. Tespitler yapıldı. Ulaştırma master planı çerçevesinde tek tek arabalar sayıldı. Nerden nereye kadar gidiyor. Hangi kavşaktan ne kadar araba geçiyor. Bunun kaçı toplu taşıma aracı kaçı özel araç? İnsanlar hangi saatlerde nereden nereye gidiyor. Bu tespitler yapıldı. Kısa orta ve uzun vadeli çalışmalar yaptık. Kısa vadeli çalışmalarımızı ilkbahar aylarında görmeye başlayacağız.

Yeni şehir mezarlığımızda projelendirme çalışması yoktu, Ada ada gelişigüzel olarak cenazeler defnediliyordu. Ama şimdi projelendirilmesi yapıldı. İmar durumu çıkartıldı. Şimdi projelendirmeye uygun olarak cenazeler defnediliyor.

Zabıtamız tarafından gerçekleştirilen işyeri ruhsatlandırma çalışmaları. Tekirdağ da işyerlerinin tamamında işyeri ruhsatı yok.işyerlerinde ruhsatı olamayanlara ceza vermedik bu ruhsatın kanunen olması gerekiyor.Yapılan çalışmaların neticesinde bunu çözdük.İşyerleri sahiplerinin işyeri ruhsatı alması için büyük bir talepte olduklarını gördük İşyerleri sahipleri kayıtlarını yaptırıp ruhsatlarını alıyorlar.

Kültür müdürlüğümüzün sayesinde çok sayıda kültürel etkinlikler yaptık. Her ay ortalama 2 tiyatro ve 2 konser yaparak seneyi tamamladık. Belediye Kültür merkezinde çok yoğun çalışma ve etkinlikler yapılmakta. Kukla Tiyatroları büyük ilgi gördü. Sosyal yardımlarımız devam etmekte. Halkımızın ihtiyacı olan sosyal yardım isteklerine yetişmeye, ulaşmaya çalışıyoruz. Borçlarımızı yapılandırmaya çalışıyoruz.70 civarında borç aldık. Borçlarımızın tamamının 72 trilyon civarında olduğunu söylemek istiyorum.70 trilyonu Tredaş ve SGK ya ait, diğerleri 2 milyon Tl olanı da piyasaya ait.Bu borçlar belli protokoller dahilinde ödeniyor.Alacaklılarımız alacaklarını alabilmek için kapımızı aşındırırken şimdi alacakları hesaplarına yatıyor.

Yaklaşmakta olan Kiraz festivalimiz var.10 ? 13 Haziran tarihlerinde yapılacak.Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek başkanlığında İl koordinasyon kurulu toplantısı yaparak festival in yapılması ile ilgili kararlar alıyoruz.20 -22 kadar evrakını hazırlayıp bize başvuran kurumların tekliflerini değerlendiriyoruz.Cuma günü tekrar festival ile ilgili il koordinasyon çalışması yapacağız.

İşçilerimizle toplu iş sözleşmeleriyle ilgili pazarlıklarımız devam etmektedir.

Belediye yi aldığımızda spor branşları 8 idi biz 16 branşa çıkardık.Meclis kararıyla Sporcularımızdan 1.2.3. lere ödüller vererek sporcularımızı motive ediyoruz.Belediyemiz kupa ve ödüllere doymuyor.

Kapalı otoparkımız düzgün çalışmıyor.imalat hataları,estetiği yanlış, yer seçimi,ve kalitesiz bir bina, dolayısıyla otoparkın çatı ihalesini yaptık.Otoparkımızı kullanılır hale getireceğiz.

Çok güzel sahil düzenleme projemiz vardı. Çay bahçelerinin ve balıkçı barınağının mahkemelik olması ve bu mahkemelerin devam etmesi yapacağımız projeleri ve düzenlemeleri engellemektedir.Bu yüzden istediğimiz neticeleri alamadık .Erdener Turistik tesislerinin yerini düzenleyerek güzel bir otopark yaptık.

Eski belediye binamızı NKÜ den geri almak için uğraşmamıza rağmen ret cevabı geldi.Bu binanın tarihi bir bina olduğunu NKÜ tarafından yeterli derecede kullanılmadığını görünce meclis kararı çıkarttık.

Doğal gaz çalışmalarını 2010-2012 yılına kadar bitireceğiz.

Mücavir alan çalışmalarıyla belediyemiz dışındaki yerleşim alanlarını belediyemiz sınırları içine katacağız.buralara yol,su çalışmalarını yaptık.Sayın valimize bunu sunduk .Orada bir referandum yapılacak ve sanırım evet oyuyla mücavir alanlar da belediye sınırlarımız içine katılacak." şeklinde konuştu.