info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Belediyesi İmar İşleri Verdiği Ruhsatları Takip Ediyor Mu?

Tekirdağ Belediyesi İmar İşleri Verdiği Ruhsatları Takip Ediyor Mu?

Tekirdağ Değirmenaltı mahallesi Özel bir hastane arkasında uzun zamandır komşuları tarafından şikayet konusu olan inşaatın resmi belgelere göre 2 kat inşaat ruhsatı görülen yerde, halen yapılmakta olan inşaatta 3 kat bitmiş 4. Katın başlanması hazırlıkları devam ediyor.

Konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren çevre sakinleri Tekirdağ belediye başkanlığına yazdıkları yazı dada bu binanın ancak 2 kat olabileceğine dair Tekirdağ belediyesi başkan yardımcısı Mehmet özen imzalı 13.01.2012 tarihli 201/477 nolu imar ve şehircilik müdürlüğü yazısında, imar planlarında adı geçen parsel için 2 kat imar izni bulunmaktadır yazısı şikayetçi vatandaşlara bildirilmiştir. Konunun belediye başkanlığı ve ilgili fen işleri müdürlüğü tarafından tekrar gözden geçirilmesini haksız uygulamanın önüne geçilmesi için vatandaşlar talep etmektedirler.

Gazetemizde bir çok kereler dere yataklarına imar izni verilerek yapılan binaları dile getirdik. Bu güne kadar çok sayıda yazılar yazmamıza rağmen bu önemli konunu üzerine hiçbir yetkilinin gerekli hassasiyeti göstermediği ve insan hayatının hiçe sayıldığı görülüyor.

Deprem bölgesi olan Tekirdağ da yapılan ve halende yapım için ruhsat verilen bu gibi yerlerin biran önce ele alınarak sistemli olarak düzenlenmesi bekleniyor.