info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Belediyesinden İstihdam Projeleri

Başkan Dalgıç ın, Tekirdağ da işsizliği önlemek için üzerinde çalıştığı proje uygulamaya konuyor.

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, yeni dönemde yaşanan ekonomik krizi aşmak ve kent merkezinde istihdam konusunda eğitim yoluyla bir rahatlama sağlamak için üzerinde çalıştığı projeyi tamamladı.

Marmara Boğazlar Birliği Eğitim Yetkilisi İsmail Yaşar, üniversite temsilcileri ve Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz ile makamında bir görüşme yapan Başkan Dalgıç, Bir süredir çeşitli kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yapıyorum. İstihdamı ve işgücü niteliğini artırıcı etkinlik olarak, Merkezi Otoritenin Yetkilileri, Marmara Boğazlar Birliği, Üniversiteler, Tekirdağ sivil toplum kuruluşları ve belediyemiz öncülüğünde bir çalışma başlatıyoruz. 2009 yılının son 3 ayında koordinasyon ve 1. uygulama aşamasını tamamlayacağımız bu proje ile 2010 ve 2011 yıllarında eğitimini tamamlayan vatandaşlarımızın istihdamını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu konuda Ticaret ve Sanayi odamızdan önemli destek aldık. Eğitim, uygulama ve koordinasyonu birlikte yaparak yerel girişimci belediyeciliği sosyal politikalarla buluşturan bu proje ile Tekirdağ halkına önemli bir hizmet vermeyi planlıyoruz dedi.

Uygulanacak olan bu proje ile eğitime alınacak vatandaşlarımıza eğitim sonucunda üniversite sertifikası verilecek. Eğitim boyunca belirli bir miktar ücret verilecek.

Ayrıca proje ile ilgili Ticaret ve Sanayi Odası nın yanı sıra işadamları ile de görüşüldü ve istihdam için gerekli ortam hazırlandı.

Tekirdağ da öncelikle uygulanacak istihdamı artırıcı bu proje sonrasında Marmara Boğazlar Birliği vasıtasıyla Tekirdağ ilçelerine ve diğer 11 Marmara şehrine de yayılarak o bölgelerde de uygulamaya sokulacak.