info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği Kuruldu

Tekirdağlı gazeteciler yeni bir dernek adı altında güç birliği yaparak bir araya geldi.

50 vasıflı gazeteci ile kuruluşunu gerçekleştiren dernek, üye kayıtlarını almaya devam ediyor.

Tekirdağ basını güçlenmeye devam ediyor. Tekirdağ’da faaliyet gösteren çok sayıda gazetecinin bir araya gelmesi ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği’nin kuruluşu gerçekleşti. 28 Aralık 2016 tarihinde kuruluşu gerçekleşen derneğin kurucu başkanlığı görevine ise Gazeteci Cenap Kürümoğlu getirildi.

Tekirdağ basınını kalkındırmak için yola çıkan derneğin, kurucu isimleri arasında deneyimli gazeteciler Cenap Kürümoğlu, Recep Nahit Çelebi, Necmi Işıksal, Bedia İlerler, Fatih Erge, Ruhan Yalçın ve Özkan Dikmen yer aldı.

Öte yandan dernek, kuruluşunun ilk gününde 50 üyeye ulaştı. Üye kayıtları ise devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği’nin Tekirdağ basınına kısa zamanda büyük katkılar sağlayacağını aktaran Kurucu Başkan Cenap Kürümoğlu, “Tekirdağ’ın önemli kalemleri bir araya gelerek yeni bir güç birliğine imza attık. Her biri birbirinden kıymetli gazeteci arkadaşlarımla birlikte Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği adı altında bir araya geldik. Derneğimizin kurulduğu ilk gününde 50 üyeye ulaştık. Üye kayıtlarımız aralıksız devam ediyor” dedi.

Amaçlarının Tekirdağ basınına ve emekçi gazetecilere katkı sağlmak olduğunu ifade eden Kürümoğlu, “Derneğimiz 2017 yılında Tekirdağ’da bir çok yeniliğe imza atacak. Gazeteci dostlarımızın mesleki açıdan eğitimlerini sağlamak için seminerler ve bilgilendirme toplantıları yapacağız. Bu toplantılara yaygın medyadan önemli isimler çağırarak onların tecrübelerini Tekirdağ basınındaki arkadaşlarımızla paylaşacağız. Haber yazımı, fotoğraf çekimi, medya etiği konularında üyelerimize farklı zamanlarda eğitimler vereceğiz. Yine haber ve fotoğraf alanında yarışmalar düzenleyerek arkadaşlarımızı teşvik edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kaynak : Murat Ürtekin