info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Büyükşehirden Otogar Dışına Jet Müdahale

Geçtiğimiz hafta yeni otogarın yanında bulunan ilçeler arası toplu taşıma araçlarının otopark alanında çöp konteynerinin ve çöp kovalarının bulunmadığını, şoförlerin devasa naylon poşetle çöp atmaya yer oluşturduğunu, araçların park alanının mıcırla doldurulup gelişigüzel yapılarak kış aylarında perişan olacağını canlı yayın ile dile getirmiştik.

Nihayet Tekirdağ büyükşehir belediyesi basının önemini ve halkın sesi olduğunu anlamış olacak ki anında müdahale ederek birçok çöp kovası ve konteyneri getirmekle kalmadı, araçların park alanını da asfaltlama çalışması başlattı. Hummalı çalışmayı gören ilçelerin toplu taşıma şoförleri, bu durumdan memnuniyetlerini dile getirdiler.

Bu ilgi ve çalışmadan son derece mutlu olduklarını ifade eden şoförler; “Buraya geldiğimizde büyük bir hüsran yaşamıştık. Çöplerimizi atacak yer yoktu. Gelişigüzel atılmış mıcırla hem araçlarımız mahvolacaktı hem de kışın burası kullanılmaz halde olacaktı. Bu yüzden kış aylarında ne yaparız diye kara kara düşünüyorduk. Başta canlı yayın yaparak sorunlarımıza tercüman olan gazeteci Murat Ürtekin olmak üzere, emeği geçen Tekirdağ büyükşehir belediyesi fen işleri daire başkanlığına, ulaşım daire başkanlığına ve büyükşehir belediye başkanına teşekkür ederiz. Keşke bu şeyler basın mensupları yoluyla değil de kendiliğinden yapılsaydı.

ŞOFÖRLERDEN ÇAĞRI; “KADİR BAŞKANDAN BİR TALEBİMİZ VAR”

Her ne kadar alan asfaltlanıp çöp konteyner ve çöp kovaları konsa da, biz kış aylarında burada nasıl barınacağız? Bize sığınacak, kışın yağmurunda ve soğuk havalarda içimizi ısıtacak çay kahve satılan bir yer, bir kulübe lazım. Bir kulübe ve çay ocağı hem şoförler hem de araç bekleyen şoförler için büyük bir ihtiyaçtır. Çünkü toplu taşıma şoförleri ve yolcular için otogar içi çok uzaktır. Buraya gerek ihale yoluyla gerekse bir dernek yoluyla kulübe ve çay ocağı kurulabilir.

Dernek bünyesinde kurulması daha uygun olur. Çünkü ihale yoluyla alanlar her şeyi pahalıya satarken, dernek işletmesi vatandaşa daha uygun fiyata verir. Bu talebimize Kadir başkanın duyarsız kalmayacağına inanıyoruz ”Diyorlar. Sıcak asfalt ve çöp konteyneri konusunda duyarlı davranan Kadir başkanın bu teklife ne cevap vereceği merakla bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin