info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Kaçak yapılaşmaya izin yok!

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, her seçim öncesi yaşanan kaçak yapılaşmanın Tekirdağ da had safhaya geldiğini ifade ederek "Seçim öncesi kaçak yapılaşmaya göz yummayın dedik, şimdi sözümüzün arkasındayız" dedi.

Tekirdağ Belediye Başkanlığı na seçilen Adem Dalgıç, makamında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Her seçim öncesi Türkiye de büyük bir kaçak yapılaşma olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Adem Dalgıç, "Kaçak yapılaşma Tekirdağ da şu anda tamamen durmuş durumda. Seçimden sonra bıçak gibi kesildi. Seçim öncesi ne yazıkki türkiyenin her yerinde olduğu gibi Tekirdağda da kaçak yapılaşma had safhaya geldi. Seçimler kaçak yapılaşmadaki kişilerin beklediği anlardır. O dönemde müdahaleler yeterli yapılmaz.

Ancak biz seçim çalışmalarında defalarca uyardık. Bütün halkımızı uyardık. Kaçak yapıya göz yummayın dedik. Söylediğimizin arkasında duruyoruz. Kimseye bu konuda taviz verilmeyecektir" dedi.

Tekirdağ Belediye Başkanlığı bünyesindeki Mehteran takımının lav edildiği söylentilerine cevap veren Adem Dalgıç, mehteren yönetimi olarak sadece el değiştirildiğini söyledi. Takımın lav edilmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Dalgıç, "Mehteran takımının lağvedilmesi söz konusu değil. Mehteran takımını daha önce yöneten arkadaşlarımız bu konuyla ilgili bize geldiler kendileriyle konuştuk. Bir başka grubun da isteklerini öğrendik. Hep beraber bir araya gelerek konuştuk. Sadece el değiştirdi.

Yani Mehteran takımını aynen koruyoruz. Ancak başındaki kişi değişmiş durumda. Kendi aralarında anlaştılar olay bundan ibaret. Bir yönetici arkadaş kendi görüşleri doğrultusunda ayrıldı. Ayrıca Tekirdağ Belediye Başkanlığı Bandosu kurmak istiyoruz. Girişimlerimize başlattık. Muhtemelen önümüzdeki aylarda sonuçlandıracak çalışmalar yapacağız" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin personel alımları ve işten çıkarmalarla ilgili sorularını cevaplayan Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, şuana kadar hiçbir personeli işten çıkarmadıklarını söyledi. Dalgıç, "Şu ana kadar hiçbir personel çıkarmadık. Personel konusunda şöyle bir durum var. Memur kadromuzda açık olmasına rağmen bir kişi dahi göreve alamıyoruz. Çünkü bizden önceki yönetimden devraldığımız şekliyle personel giderleri tüm giderlerin arasında yüzde 34 e yaklaşmış durumda.

Oysaki bir belediyede personel giderleri tüm giderlerin yüzde 30 unu aşamaz. Aştığı taktirde kadrosu açık dahi olsa bir kişi dahi alamazsınız. Bu kanunen de böyledir. Biz de bununla ilgili olarak bakanlığımıza yazımızı yazdık sonucuna bakacağız. Personel çıkarmadık, hiç olmadı böyle bir şey olmadı. Bizimle hizmet anlaşması yapmış olan temizlik firması, yemek firması güvenlik firması gibi şirketlerden personel girdisi çıktısı gibi olaylar bizim bilgimiz dahilinde olmak zorunda değil. Onlar bizlere hizmet vermekle yükümlüdür.

Kendi tasarruflarıdır. Ben personelimle toplantı yaptım tüm personelim katıldı. Dedim ki işinin başında olan herhangi bir şekilde kanuna karşı gelmeyerek halkımıza adil bir hizmeti dürüstlükle ve doğrulukla çalışkanlıkla götüren herkesin başımızın üstünde yeri var hiç kimse de kendisinden şüphe etmesin. Sen çalışıyorsan görevinin başındaysan hiçbir şekilde korkmana gerek yok" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ndan alınan bankların üzerindeki yazıların silindiğini hatırlatması üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı Dalgıç, kendisinin böyle bir talimat vermediğini söyledi. Şehir merkezindeki bankların bakımsız olduğu için revizyon talimatı verildiğini ifade eden Dalgıç, yazıların silinmesi talimatı vermediğini kaydetti. Dalgıç, "Çok sayıda bakımsızlık konusunda demirli olduğu, üzerine tahta konmadığı dolayısıyla da rahat oturulmadığı gibi şikayetler geliyordu. Biz banklarımızı revizyondan geçirmek için böyle bir talimat verdik. Öyle olsun böyle olsun taraflı bir talimat vermedim. Bankların elden geçirilmesi için talimat verdim ve bu talimat doğrultusunda gereği yapıldı. Bankların üzerindeki yazıların silinsin diyerek kesinlikle öyle bir talimat vermedim. Tamamen revizyondan geçirilsin bakımı yapılsın diye talimat verdim" şeklinde konuştu.