info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi Gururlandırdı

Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi Robot Takımı Asyaport sponsorluğunda Amerika’da Türkiye’yi Temsil Etti

Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi robotik-kodlama takımı, TFL Robotics Yarışması’nda Türkiye’yi ABD’de düzenlenen dünya şampiyonasında temsil etti. Yurda dönen takım, kendilerine sponsor olan Asyaport Limanı’na teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi robotik-kodlama takımı, TFL Robotics Türkiye’yi ABD’de düzenlenen dünya şampiyonasında temsil etti.

Bu yıl da çalışmalarını sürdüren okul takımı ilk olarak Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı’nın daveti üzerine Bakü’de gerçekleştirilen turnuvaya katılarak tasarım ödülü kazandı. Son olarak Mart ayında düzenlenen Türkiye şampiyonasında da Türkiye’yi dünya şampiyonasında temsil etme hakkı kazandı. Bu yıl Nisan ayının sonunda gerçekleşen Vex Robotics dünya şampiyonasına 50’den fazla ülkeden 800’ün üzerinde takım katıldı. Tekirdağlı takım bu turnuvada Türkiye’yi temsil eden 4 takımdan biri oldu. Bu bağlamda çalışmalarını sürdüren ekibe Türkiye’nin en büyük transit konteynır limanı Asyaport Limanı sponsor oldu.

Asyaport tarafından ekibin uçak biletlerini ve yarışma katılım bedeli karşılandı. Bir hafta Amerika’da kalan takımın ihtiyaç duyduğu diğer harcama kalemleri olan konaklama, yeme-içme, robot parçalarının sponsorluğu Asyaport tarafından karşılandı. Okul yöneticileri ve öğrencileri robotik kodlama ekibine sponsorluk desteği veren Asyaport'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Okul müdürü Muhsin Şen, Okul Müdür Yardımcısı Yeşim Kırcı, Okul öğretmenleri Sedat Eren, Ufuk Çalışkan, okul aile birliği üyeleri yer aldı. Takımı limanda Eczacı Gülsün Soyuer, ağırladı. Öğrenciler gemi taşımacılığı ve lojistik konularında bilgi edindi. Öğrenciler yarışmaya katıldıkları robotla Soyuer’e küçük bir gösteri de yaptı. Ziyaret sonrası ise Soyuer, okul yönetici ve öğrencileri ile birlikte yemek yedi.

Kaynak : Murat Ürtekin