info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Edebiyatçılar ve Sanatçılar Derneği 5. Etkinliğini Gerçekleştirdi

Tekirdağ Edebiyatçılar ve Sanatçılar Derneği 5. Etkinliğini Gerçekleştirdi

Tekirdağ Edebiyatçılar derneği,kurulduğu günden itibaren,her ay gerçekleştirdiği birliktelik etkinliğini aksatmadan sürdürüyor.
Tekirdağ belediye iş merkezi Kent Konseyi salonunda Yazar Celal Çalık başkanlığında gerçekleştirilen şiir ve müzik dinletisi,gerek sanatçılara gerekse etkinliğe gelen misafirlere keyifli anlar yaşattı.
Alışılagelmişin dışında,bu etkinlikte Kültür Bakanlığı Halk Dansları Neyzeni Erdoğan Perçimli’nin  “ney” resitaline,bir öğrencinin sesiyle eşlik ederek ayrı bir hava katması,davetliler tarafından ilgiyle alkışlandı.
Katılımdan doğan memnuniyetini dile getiren başkan Celal Çalık;Görünen odur ki,kurmuş olduğumuz bu dernek,gün geçtikçe sanatçı ve edebiyatçı portföyünü büyütmektedir.Bu da bize,ilerleyen birlikteliklerde ülke çapında bir yere sahip olacağımızın sinyallerini vermektedir.Katılımcılara çok teşekkür ediyorum.”Dedi.
 
 
 EDEBİYATÇILAR VE SANATÇILAR DERNEĞİ BASIN DANIŞMANI MURAT ÜRTEKİN;
“YEREL YÖNETİMLER  KENDİ SANATÇISINA SAHİP ÇIKSIN”
Derneğin düzenlediği etkinliğin ardından bir araya gelen bazı yönetim kurulu üyeleriyle değerlendirme yapan basın danışmanı Murat Ürtekin, “öncelikle derneğin bünyesinde bulunan yazar ve şairlerin kitaplarını çıkarabilmesi için,bazı yayınevleriyle ve kitapçılarla bir anlaşma yaparak,kitaplarımızın bu yayınevlerinde basılması,belirlenen kitapçılarda satılması,bu kitaplardan elde edilecek gelirler yazar ve şaire kalırken,bir miktar kitabın da (örnek olarak 10 kitap) derneğe gelir olarak verilmesi için çalışmalarımız var.Ne yazıktır ki,yerel yönetimler bu konuda gerekli hassasiyete sahip olmadığı gibi kendi sanatçısına sahip çıkmak yerine,emekli olmuş sanatçılara para saçmaktadır.Bu konuda Süleymanpaşa belediye başkanı Sayın Gülferah  Güral’ın sosyal anlamda katkılarını bekliyoruz. ”Dedi.Celal Çalık,Murat Ürtekin,Aytaç Oy,Yaşar Ergene,Gündoğan Kamil Uygunbaş,Emine Sonal,İbrahim Kamberoğlu,Hasan Akarsu,Öykü Ustası Ahmet Türkay,Zeki Varan,Sezai Gençöz,Ömer Harmankal,Yücel Coşkun,Kültür Bakanlığı Halk Dansları Neyzeni; Erdoğan Perçimli,Ümit Recep Nişancı,Hüseyin Güler,Hayri Tunalı,
M.V. Adayı Ümit Özpolat,Arda,Namigar Başbuğoğlu,Bahar Yılmaz,Ressam Cana Karabulutlar,Esra Ocak,Muhtar Hasan Kubilay,Ali Rıza,Deniz Yılmaz,Özdemir Ergüden,Aygün Seçin ve Gürtan Seçin gibi farklı sanat ve kültür camiasını bir araya getiren program,toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin