info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Eğitim Sen Ve KESK’den Basın Açıklaması

Tekirdağ Eğitim Sen ve KESK, AK Parti Hükümeti’nin izlediği politikaları eleştirmek amacıyla ve 4+4+4 Eğitim Sistemi ve ODTÜ ormanlarının tahribatıyla ilgili Tekirdağ Üç Kemaller Parkı’nda önceki gün bir basın açıklamasında bulundu.

Tekirdağ Eğitim Sen Örgütlenme Sekreteri Kemal Bilginer , yaptığı basın açıklamasında;“AKP sürekli gerilimden ve halkı cepheleştirmeden beslenmekte, kendini ileriye taşıyacak zemini uğursuz politikayla var etmeye çabalamaktadır. Ama şu da bilinmelidir ki hükümet attığı her adımda, yani halka yönelik her yeni saldırıda kendisine karşı olan cepheyi genişletmekte çaresiz her adımda kendi sonunu hazırlamaktadır” dedi.
 
“İNTİKAMCI KİNDAR ZİHNİYET”
 
AKP hükümeti’nin ülkede tam bir korku imparatorluğu yarattığının, kendisine ve uygulamalarına karşı muhalefet eden yada muhalefet potansiyeli taşıyan herkese ve her kesime yönelik baskıcı tutumunu tahkim ederek sürdürdüğünün altına çizen Bilginer; “Polise en son verilen yetkiler bunun en açık göstergesidir. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde, olması asla düşünülemeyecek bir tutumla hükümet kendine muhalefet eden kesimlere yönelik intikamcı kindar zihniyetini, örneğin; gezi direnişinden sonra sergilemiş ve muhalif avına çıkmıştır.” ifadelerini kullandı.
“POLİS ŞİDDETİNE MARUZ KALDILAR”
Aynı zihniyetin maalesef bugün eğitimde de onulmaz yaralar açtığını söyleyen Bilginer şunları söyledi; “Uygulandığı günden bugüne, öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi kelimenin tam anlamıyla perişan eden kız çocuklarının okullaşmasını engelleyen, çocuk gelinlerin ve çocuk işçiliğinin önünü açan, eğitimin neoliberal politikalar uyarınca yeniden düzenleyen ve ortaya çıkardığı karmaşa yüzünden hükümetin bile savunmakta zorlandığı 4+4+4 diye ifade edilen sisteme karşı kamuoyunu uyarmak ve bugün doğrulanan ön görülerini meclise iletmek gibi son derece sıradan ve basit demokratik haklarını kullanmak isteyen eğitim emekçileri, geçtiğimiz yıl mart ayında Ankara’da iki gün boyunca polis şiddetine maruz kalmışlardır.”
 
ORMANI BOZKIRA ÇEVİRENLER
 
ODTÜ’lülerin kampüslerine taşınmadan önce diktikleri ağaçları 1960’lı yılların başında bilim insanları öğrencileri ile birlikte bozkırı yeşerttiklerini belirten Eğitim Sen Örgütlenme Sekreteri Kemal Bilginer; “Rektörün çaldığı fidanlarla, bir orman yarattılar ve tarihe bozkırı yeşertenler olarak geçtiler. Otoyol yapma uğruna, rant uğruna bir operasyonla bir gecede 5 bin ağacı kesenler ve bu katliama tepki gösterenleri gaza boğanlar ve bu operasyonu organize edenler ise, tarihe ormanı bozkıra çevirenler olarak geçeceklerdir.” diyerek açıklamasına devam etti.
 
“ANKARA’NIN NEFES ALMASINI SAĞLAMIŞLARDI”
 
“İçlerinde Yusuf Aslan, Hüseyin İnan gibi gençlik önderlerinin bulunduğu gençler ve bilim insanları 1961 yılından başlayarak bozkırın ortasında bir orman var ederek, bugün Ankara’nın nefes almasını sağlamışlardı” sözlerini sarf eden Kemal Bilginer; “18 Ekim gecesi binlerce polis, onlarca iş makinası belediye çalışanı süsü verilmiş onlarca eli sopalı ile bir gecede binlerce ağaç katledildi.
 
9 saatlik çalışmanın sonunda elli yılda yeşeren orman alan, elli yıl öncesi gibi sarı bir bozkıra döndü. Bu aynı zamanda o ormanı var edenlere duyulan kin ve nefretinde ifadesidir. Bizler İstanbul’da bu durumu protesto etmek isteyenlere uygulanan polis şiddetine de kınıyor ve protesto ediyoruz. Ve biz de buradan haykırıyoruz” diyerek, “Diren ODTÜ Tekirdağ seninle” sloganlarıyla açıklamasını sonlandırdı.