info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılara Göz Açtırmıyor

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele gurup amirliği ekiplerince Sarılar köyü civarında yurtdışından gelen bir tırdan bazı araçlara gümrük kaçağı maddeler yüklendiğinin bildirilmesi üzerine operasyon yapıldı.

 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele gurup amirliği ekiplerince Sarılar köyü civarında yurtdışından gelen bir tırdan bazı araçlara gümrük kaçağı maddeler yüklendiğinin bildirilmesi üzerine yapılan operasyonda, Tır ve yüklenen araçta gümrük kaçağı, 200 koli karton kutu içerisinde 2 milyon adet filtreli sigara kağıdı ile 23 karton toplam 9.344 adet gümrük kaçağı gözlük, suçtan elde edildiği değerlendirilen 17.300 TL: para ele geçilmiş, yakalanan 3 şahıs gözaltına alınarak ifadeleri sonrası sevk edildikleri adli mercilerce serbest bırakılmışlardır.
 
Ülkemiz ekonomisini olumsuz olarak etkileyen Gümrük kaçağı maddeler, çeşitli yöntemler kullanılarak ülkemize getirmekte ve oluşturulan pazarlama ve dağıtım kanalları ile son kullanıcıya yasa dışı yollardan ulaştırılmaktadır. Bu ticaretten elde edilen kazancın büyüklüğü nedeniyle, ülke ekonomimiz ciddi vergi kaybına uğramakta, yapılan kapçakçılık faaliyetlerinin diğer ülkelerde olduğu gibi terör örgütleri ve organize suç guruplarına finansman kaynağı oluşturduğu bilinmektedir.
 
Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, İlimizin ve vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için tüm çalışmalarımız hız kesmeden etkin ve kararlı bir şekilde devam ettirilecektir” dedi.